O soutěžích krásy nemám velké iluze, nejsem jejich milovníkem, i když chápu, že pro řadu diváků jsou oblíbenou zábavou. A pro krásné, ambiciózní holky šancí jak prorazit do tzv. velkého světa. Dojít ke slávě a penězům.

Od klání o titul Miss rozhodně nelze očekávat nějakou uměleckou hodnotu. To jejich formát ve své podstatě vylučuje. Tyto podniky jsou tu proto, aby dokázaly, že tzv. americký sen existuje. Naděje se občas vyplní. Takové štěstí měla i Miss ČR a Miss World 2006 Taťána Kuchařová, kterou poslední vlastník Miss ČR, společnost Central Group, jmenovala v říjnu 2008 prezidentkou soutěže. A ona tuto výzvu suverénně a zřejmě i naivně přijala.

Fotogalerie
1 fotografie

Taťána versus Michaela

Taťána Kuchařová představu o Miss splňuje. Věnuje se charitě, rychlostně studuje Vysokou školu finanční a správní (v její radě sedí expřítel Táni, pražský radní Richter), kde se její index zaplňuje famózním úspěšným způsobem. Do toho dělá neméně úspěšnou kariéru modelky v USA a ve Státech vydělává snové peníze. Navíc je prezidentkou Miss ČR, což také vyžaduje čas, energii, spolupráci na konceptu. Zdá se, že Táňa má schopnosti virtuální Xeny – nic není nemožné.

Naproti Taťáně stojí šéfka konkurenční České Miss - o patnáct let starší Michaela Maláčová (Miss ČR 1991), která si kariéru budovala krok za krokem. Michaela před pěti lety založila Českou Miss a ta se stala nepříjemnou konkurentkou Miss ČR, která existuje už jedenadvacet let. Za Michaelou stojí životní partner, mocný podnikatel světového formátu Zdeněk Bakala, s nímž má tři děti. Ona se nemusí rozptylovat tolika činnostmi jako Kuchařová. Věnuje se rodině, organizaci soutěže a hlavně ví, co chce.

Maláčová je nezávislá, nezodpovídá majiteli. Je schopná podnikatelka, manažerka, což v souvislosti se jménem Bakala nese ovoce. Získala licenci na Miss Universe a nedávno i na Miss World, již dosud vlastnila Miss ČR. To pochopitelně rozlítilo vlastníka Miss ČR, spol. Central Group. Bohužel furiantský způsob, jakým na tento nemilý fakt reaguje, je přinejmenším nešťastný. A Táňa se veze jako první v pořadí.

Stupidní hra vabank

Společnost Central Group se rozhodla za účasti bývalého vlastníka Miss ČR (nyní poradce) Miloše Zapletala, ředitele soutěže režiséra Jiřího Adamce a prezidentky Miss ČR Kuchařové spravit kredit narychlo zrealizovaným podnikem Česko – Slovenská Miss. Výsledkem byl chabý pokus o podnik mezinárodního formátu, jemuž chyběl koncept, finance, glanc.

 

Ředitelka Miss ČR Taťána Kuchařová oficiálně požádala kolegyni, ředitelku slovenské Miss Universe Silvii Lakatošovou o spolupráci.
Autor: Československá Miss

FRANTIŠKA: Česko – Slovenská Miss?
Mezinárodní trapas!

V anonci soutěže postrádající jakoukoli propagaci (byť byla vysílána v prime timu veřejnoprávní České i Slovenské televize) Kuchařová jasně prohlásila, že z dvanácti, korunkou Miss či Vicemiss už ověnčených finalistek, vzejde první Miss Česko – Slovensko 2010. Hlasovali o ní diváci. Jenže na konci přenosu slečna prezidentka lakonicky prohlásila, že vyhrál tým slovenských účastnic. I to lze označit za těžký podfuk na zainteresovanou, placené esemesky posílající veřejnost!

A blamáž Kuchařové pokračovala dál, když ve finále v náboru adeptek na budoucí korunku královny krásy prohlásila: „Vítězky nás budou reprezentovat na Miss Internatioal, Miss Earth, Miss Europe a Miss Supranational. Což šéfku České Miss Maláčovou tzv. zvedlo ze židle. Smlouvu na Miss Earth 2010 má totiž v kapse ona.

„Je to už několikátý případ, kdy Taťána Kuchařová lže a vyzývám ji, aby uvedla věc na pravou míru, prohlásila rozhořčená Michaela.

Kuchařová sklízí plody naivity

Vinu na ztrátě kreditu Miss ČR samozřejmě nemá jen Taťána Kuchařová. Podílí se na ní i rozhodující vlastník, spol. Central Group, a výkonný ředitel soutěže Jiří Adamec. Miloš Zapletal je sice poradcem, ale velkou váhu bohužel nemá, jak se v kuloárech proslýchá.

Spoluodpovědný režisér Adamec sice Kuchařovou a svého chlebodárce Central Group v médiích brání, ale dělá to emotivním až poněkud hysterickým způsobem, který před fakty těžko obstojí. Ztrátu licence svádí na bezskrupulóznost Maláčové a dosti bezmocně podotýká: „Kdyby nebylo Taťány Kuchařové a jejího vítězství na Miss World, tak by nikdo netušil, že nějaká taková soutěž existuje….“

Bohužel Kuchařová je mediálně prioritní figurka. Nehledě na to, že její vztah s expřítelem, radním Milanem Richterem, a provázanost s jeho otcem, vlastníkem krejčovského salonu image Miss ČR, rovněž ubližuje. Mimochodem v zákulisí se tvrdí, že modely, které zmíněný salon Richter soutěži poskytnul (mišmaš nejrůznějších posbíraných kreací), byly neprodejnými ležáky. Věřím tomu – kreativita salonu Richter je nulová.

Podtrženo, sečteno: Nastrčená tvář prezidentky Miss ČR Táni Kuchařové je fackována neúspěchem. Trapností. A to i za jiné. Ale tohle si měla uvědomit, když funkci přijímala. Těžko říci, nakolik je pokorným, porůznu zavázaným služebníkem a nakolik je mírně řečeno nevědomá. Nic z toho ji neomlouvá. Možná jen věk.

Poslední políček Kuchařové uštědřila ředitelka Miss Universe Silvia Lakatošová, jejíž neúčast na Česko – Slovenské Miss Táňa omluvila pobytem v cizině. Lakatošová ale Super.cz řekla:. „Moje agentura In Agency nebyla spoluorganizátorem tohoto večera. Slovenským děvčatům samozřejmě k úspěchu gratuluji. K programu se vyjadřovat nebudu.“