Vystoupil spolu s Luďkem Sobotou (65). Právě ten spustil alarm, když se mu kamarád tři neděle nehlásil. Odpočatý Jaroslav hrál po dlouhé pauze jak o život. Potlesk lidí ho pak dojal až k slzám. „Vidíte, ještě mě chtějí, nezapomněli na mě,“ upozorňoval droboučký herec radostně reportéry Blesku.

Luďku Sobotovi se viditelně ulevilo. Před třemi týdny mu Čejka přestal brát telefon, a když ho pak komik nenašel ani doma na pražském Smíchově, vyděsil se, že se stalo něco zlého. Čejka ale nestrádá, naopak nabírá síly v jednom středočeském domově pro seniory.

Dostal se až na pokraj svých sil

Špatná životospráva, nemoci a stres se na herci silně podepsaly. Zaznělo i podezření na počínající Alzheimerovu chorobu. Navíc se Čejka kvůli různým nesmyslným půjčkám ocitl bez peněz, což mu taky nedodalo. Nyní ale zase pomalu vstává z mrtvých.

„Bez hraní by pro mě život neměl cenu. Nechci jen vzpomínat, před diváky ze mě všechno spadne, jsem ve svém živlu, to je moje láska, moje všechno,“ přiznal legendární mim, který ještě stále vymýšlí nové gagy pro svá vystoupení, aby své příznivce znovu pobavil a rozesmál.

Fotogalerie
2 fotografie