Na začátku letošního února se podnikatel a textař Michal Horáček po třiatřicetiletech nechal rozvést se svou manželkou Rut na vlastní žádost. Důvodem konce svazku, který byl dlouhé roky považován za téměř idylický, se stala mladá kostýmní výtvarnice Michaela Hořejší, se kterou se Horáček sblížil při přípravách svého muzikálu KudyKam.

Mlčenlivý milionář

Horáček, který na prodeji sázkové kanceláře Fortuna vydělal stovky milionů korun, se ke své exmanželce ale moc galantně nezachoval. Vystěhoval ji z domu v Roudnici, kde žili, navzdory faktu, že vila dřív patřila rodičům Horáčkovy exmanželky. Úspěšný textař ale nechce o okolnostech rozvodu a majetkovém vypořádání vůbec mluvit. „Nemám potřebu to jakkoliv komentovat,“ vzkázal Blesk.cz před časem.

Fotogalerie
18 fotografií

Paní Rut jsme měli rádi

„Paní Rut už tady nebydlí. Byla to taková tichá, milá dáma, kterou tady všichni měli moc rádi. Nikdy nedělala žádné problémy, všechny vždycky slušně pozdravila. Slyšeli jsme, že se přestěhovala někam na pražské Vinohrady,“ smutně popisuje sousedka z Roudnice.

To Horáček má u svých sousedů poněkud jinou pověst. „On se tady s náma moc nebaví. Postavil tady přede mnou zeď a na nic se neptal, pak tady vysázel lípy, kvůli kterým mi už vůbec nejde slunko do bytu a přišla jsem kvůli tomu i o výhled na České středohoří,“ hořekuje asi padesátiletá sousedka z dvojdomku přímo sousedícím s pozemkem Horáčka.

Moc peněz

„S panem Horáčkem není moc domluva. Jede si po svém z pozice peněz. Když se sem přistěhoval, tak tady nechal lidem omítnout baráky s tím, že se nechce dívat na ošuntělé domy. S nikým se moc nedomlouvá a prostě to udělá. Nám se třeba bez dovolení proboural do garáže a vůbec to neřešil,“ popisuje své trápení Horáčkova spolubydlící. O řadu sousedů už ale Horáček přišel.

„Vykoupil od okolích sousedů baráky a zboural je. Chtěl všechno, ale někteří sousedi ještě oponují. Bombardoval okolí výhodnými nabídkami. Nenechá je být. Horáček si na to najal lidi. Nejde mu tedy o kulturní zachování městečka, ale o jeho vyhlazení ve prospěch velkého pozemku zahrady,“ rozčiluje se obyvatelka Roudnice.

Horáček velké stavební úpravy kolem svého domu komentoval už v minulosti. „Chci prostě hezké okolí. Zboural jsem staré garáže a postavil tam náměstíčko. To přece nikomu nemůže vadit,“ řekl v jednom z rozhovorů Horáček. Jak se zdá, tak se mýlil. Jeho rozpínavost leží některým lidem pořádně v žaludku.