Mělo být ve středu, ale kvůli nemoci soudkyně musí Horáček počkat. „O soukromých věcech se bavit nebudu, ptejte se mě na básně,“ reagoval Horáček podrážděně na otázku Blesku o podrobnostech a položil telefon. Blesk zjistil, že jeho žena už se odstěhovala z jejich domu.

O manželské krizi Michala Horáčka se hovoří už téměř dva roky. Příčinou rozvratu vztahu s manželkou Rút, se kterou žil přes tři desítky let a která ho celý život podporovala, byla podle mnoha indicií choreografka Michaela Hořejší. S ní miliardáře a textaře Horáčka několikrát fotoreportéři Blesku nachytali na tajných schůzkách. Sám Horáček přiznal, že je mu půvabná blondýnka blízká a je i první čtenářkou jeho textů. Přesto ještě před pár měsíci Blesku tvrdil, že je v jeho manželství vše pořádku.

463344:gallery:true:true

„Žádné problémy nemáme, jsme s manželkou na obědě. Mohu vám ji rovnou předat k telefonu,“ řekl Blesku a skutečně tak učinil. Důvodem toho, že byli manželé spolu na obědě, ovšem rozhodně nebyla žádná romantika. Jinak by těžko na seznamu litoměřického soudu, kam Horáčkovi s bydlištěm v Roudnici nad Labem spadají, byli uvedeni na seznamu rozvodů již na tuto středu. Rút Horáčková už k rozvodu dorazí z Prahy. „Odstěhovala se,“ řekla Blesku hospodyně, která zvedla pevnou linku v domě.

Horáček, který má s manželkou dvě dospělé děti, syna Filipa a dceru Rút, musel řešit i majetkové vyrovnání a rozvod ho přijde na pěkné peníze. Protože se ženil před více než třiceti lety, nemůže být ani řeč o tom, že by s manželkou sepsal předmanželskou smlouvu. Dělit se bude opravdu velký majetek. Manželé bydleli ve zrekonstruovaném zámečku. Podle informací Blesku již před časem proběhlo částečné majetkové vyrovnání, při němž si Rút odnesla z banky několik desítek milionů korun.

Jen prodejem sázkové kanceláře Fortuna vydělal Horáček dvě miliardy korun. Kromě toho je autorem stovek písňových textů, které mu stále vydělávají.