„Langmajer se nemohl vrátit do muzikálu Jack Rozparovač kvůli jedinému skoku z výšky v představení. A to se skáče do měkkých matrací,“ prozradil Blesku mluvčí divadla.

Jiří Langmajer si poranil páteř před třemi lety při natáčení dobrodružného filmu režiséra Filipa Renče Na vlastní nebezpečí. Zranění nejprve podcenil, pak ale musel podstoupit operaci páteře a dlouhodobou rekonvalescenci a rehabilitaci. Přepisoval se kvůli tomu scénář Ordinace v růžové zahradě. „Tehdy se musel rozloučit s titulní rolí v muzikálu Jack Rozparovač. Na konci představení hrdina skáče do Temže. Na jevišti to vypadá tak, že skočí z dvoumetrových kulis do zákulisí, kde jsou připravené měkké matrace,“ vysvětlil Blesku mluvčí Divadla Kalich Jaroslav Panenka. Představení mělo dva roky pauzu, od pondělí se uvádí znovu. Ani do obnoveného muzikálu ale Langmajer nenastoupil. „Omluvil se s tím, že má strach z toho skoku. Záda ještě nemá v pořádku,“ uzavřel.

Fotogalerie
1 fotografie

O Langmajerových problémech s páteří vědí i v Divadle Hybernia, kde účinkuje v muzikálu Baron Prášil. „Hraje postavu Wilcoxe, který nebezpečné scény na rozdíl od představitelů barona Prášila a členů company, kteří musejí překonávat i dvacetimetrové výšky, nemá,“ upřesnila mluvčí Hybernie Martina Jandová.

Langmajer ale musí hodně tančit a má opravdu náročné choreografie. Dokonce si bral soukromé hodiny u choreografky Kristiny Kloubkové. „Na tanec si nestěžoval, říkal, že naopak zpevňuje svaly, takže zádům pomáhá,“ reprodukovala Jandová Langmajerova slova. Sám herec Blesku beze slova položil telefon.