Paradoxně prý neměla takový strach z toho, jak budou lidé reagovat na její sexuální orientaci, ale spíš na to, jak přijmou profesi její přítelkyně. Ta totiž rozhodovala o projektech vydavatelství, v jehož stáji byla i Aneta.

O tom, že Aneta žije s Ivou Millerovou, se mluví už čtyři roky. Během té doby zpěvačka na otázky o svých milostných vztazích buď neodpovídala, ale nekonkrétně mlžila.

Ke své přítelkyni se ještě nedávno nehlásila ani ve společnosti. Zázrakem bylo ulovit jejich společný snímek na loňských cenách Anděl. Při křtu poslední Anetiny desky v pražském Hard Rock café od sebe odskakovaly, i když společně mizely výtahem do VIP zóny.

Z toho, co řeknou fanoušci na to, že žije se ženou měla Aneta strach jen zpočátku. „Já se opravdu spíš bála toho, co řeknou na to, že Iva je šéfová vydavatelské společnosti. Nechtěla jsem to hned ventilovat, dokonce z toho u mě vznikl trochu blok. Teď už to ale neřešíme. Věříme, že to lidé chápou, protože zkrátka neděláme nic špatného,“ přiznala zpěvačka v rozhovoru pro Novinky.cz.

497996:gallery:true:true

To, že se konečně svěřila, pro ni znamenalo velkou úlevu. „Nakonec jsme se do skrývání svého vztahu s Ivou tak zamotaly, že už jsme spolu ani nemohly jít ven,“ upřesnila. Rodina a přátelé o jejím vztahu už dávno věděli. O tom, jak o něm promluvit pro veřejnost dlouho přemýšlela. Domnívá se, že teď, když to konečně dokázala, snad její zpověď pomůže i jiným ženám, které mají problém s přiznáním k lesbické orientaci.

Anetu čeká turné
Aneta Langerová dnes v Brně zahajuje sérii koncertů ke své nové desce Jsem. Navštíví takřka 20 českých a moravských měst. Během šňůry zazní písně nejen z nového alba, ale také již prověřené hity jako Malá mořská víla nebo Voda živá.

Aneta chce každé ze zastávek věnovat zvláštní pozornost na svém webu. Návštěvníci budou mít možnost o každé akci diskutovat, vkládat svoje fotky a videa a hodnotit zážitky z koncertu. Na jejich podněty bude odpovídat přímo Aneta a další členové týmu.