Mnoho nechybělo a prokletí domu, v němž se zastřelil její tchán Karel Svoboda (†68), ji dostalo. Manžel ji našel, když se předávkovala léky. Z depresí se paradoxně snaží dostat ve studiu mrtvého Svobody, kde nazpívala svoje smutné verše.

Vdova po Karlu Svobodovi Vendula Svobodová dorazí v úterý ve 12 hodin na chat se čtenáři Blesk.cz >>

Obává se v nich, že jí smrt vezme blízké, zpívá o nespravedlnosti světa. „Byla jsem veselá, živá a přátelská holka a před třemi lety se mi úplně zhroutil hodnotový systém. Tisíckrát jsem se chtěla vrátit do Bratislavy, ale ztratila jsem tam kořeny,“ vyznává se Lucia, která se v jevanské vile cítila osamělá a nevítaná.

481129:gallery:true:true

Mladá žena přestěhováním do Jevan úplně ztratila svůj svět. „V Bratislavě jsme byli šťastní, žili jako normální mladí lidé, pracovali. Měla jsem jako herečka spoustu hlavních rolí,“ vzpomínala. V Praze se cítila opuštěná a nevyužitá. Ke smutku a depresím se připojily následky laktační psychózy po narození syna a Lucia už nevěděla, kudy kam. Sáhla po prášcích.

„Partnerskou krizi jsme nikdy neměli, ta tragédie nás spojila. A Petr je skvělý člověk do života,“ říká s tím, že teď už se cítí v Jevanech lépe. „Otevřeli jsme dům přátelům. Jezdí za námi, ve studiu se nahrává. Ožilo to tam,“ svěřila se.

Karel Svoboda: Jeho vztah s mužem u soudu! >>

Ve studiu našla své místo i ona. „Chtěla jsem ventilovat špatné věci, které se dějí. To, jak lidé nedokážou přijmout ty, kteří se od nich odlišují,“ říká. Měla takový strach, jak její projekt přijmou, že původně nechtěla, aby bylo jasné, kdo jej tvoří. Teď je reakcemi příjemně překvapená. Ozvaly si jí hlavně ženy v podobné životní situaci. Na svém projektu Malá Zoe, který na stejnojmenných internetových stránkách ztělesňuje postava holčičky – siamského dvojčete, spolupracuje se skladatelem Varhanem Orchestrovičem Bauerem. „Kdybych neprožila poslední tři roky tak, jak jsem prožila, nikdy takový projekt neudělala,“ uzavřela Lucia.

Prokletá jevanská vila

Karel Svoboda (†68) v jevanské vile, luxusním sídle na břehu nádherného rybníka, prožil řadu dalších osobních tragédií. V roce 1993 mu zemřela první manželka, matka jeho syna Petra a dcery Jany. Podlehla rakovině. V roce 2000 zemřela Karlovi a Vendule Svobodovým na leukemii malá dcera Klárka, které nebylo ještě ani pět let. Sám tady před třemi roky spáchal sebevraždu. Zastřelil se před dveřmi garáže.