Jen málokteré, jako třeba Adela Banášová (29) či Diana Kobzanová (29), se pustily do tohoto řemesla od píky, přes rádio, kde jim půvab nepomůže. Rychlokvašky bez zkušeností, jako Hana Mašlíková (26), jsou ale na akcích zkušenějším spíš pro smích.

Adela Banášová (29)

Adela Banášová (29)
Autor: Foto abl

Nejslavnější slovenská moderátorka, která provází s Leošem Marešem soutěží Česko Slovensko hledá SuperStar začínala v šestnácti letech modelingem. Dokonce se dostala do světového finále prestižní soutěže Elite Model look. Záhy ale pochopila, že není klasickou kráskou, ale až příliš typově výraznou dívkou. Jako modelka zkoušela štěstí jen pár měsíců a přesedlala na moderování, v němž udělala skutečnou díru do světa. A to nejen v televizi, ale v rádiu, kde rozhodně o půvab nejde.

Diana Kobzanová (29)

Moderování se jediná Miss ČR, která byla zbavena korunky, začala usilovně věnovat již před pěti lety. V současné době je výrazným hlasem rozhlasové stanice Frekvence 1 a jako modelka se už objevuje pouze sporadicky při výjimečných příležitostech. Má nejen pravidelný pořad v rádiu, ale pro svou přirozenost snoubící se s kultivovaným vystupováním je vyhledávaná i jako moderátorka nejrůznějších akcí.

Simona Krainová (36)

Simona Krainová (36)
Autor: Foto abl

Ačkoli je stále žádaná jako modelka, otevírá si zadní vrátka zhruba od loňska. Jednu z prvních akcí uváděla společně s tanečníkem Yemim A.D. a velké ovace nesklidila, i když už se dokázala zbavit havířovského přízvuku, kvůli kterému ji musela kdysi ve filmu Kamarád do deště dabovat Ljuba Krbová. Postupně se zlepšuje, i když i její manažer Saša Jány před čtrnácti dny na Simonino konto zavtipkoval s tím, že obdivuje její odvahu, když zkouší měnit profesi. S úspěchem se její moderování setkává u arabských klientů. Najali si ji mj. pro uvádění iráckého kulturního večera.

Romana Pavelková (24)

Romana Pavelková (24)
Autor: Foto abl

Finalistka loňské Miss ČR se snaží po všech stránkách. Vylepšila si vzhled silikonovými implantáty i zvětšením rtů a chození po přehlídkách jí už rok po soutěži dávno nestačí. Sama organizuje společenské akce a módní show, ty menší nejen odchodí, ale také odmoderuje. Romana se profiluje jako dívka devatera řemesel a tím se pořadatelům rozhodně vyplatí.

Hana Mašlíková (26)

Hana Mašlíková (26)
Autor: Foto abl

Majitelka silikonových čtyřek se poprvé pokusila o moderátorský výkon na velké akci rovnou ve společnosti Libora Boučka. V hotelu Hilton s ním uváděla módní přehlídku kožených oděvů Petra Lakrona a aby ji publikum více poslouchalo, než sledovalo její poprsí, dokonce si odmítla vzít výstřih. Bouček ji ovšem jako partnerku rozhodně nepodržel a před všemi návštěvníky ji častoval invektivami.

Renata Czadernová (23)

Renata Czadernová (23)
Autor: Foto abl

Vicemiss ČR překvapila, když vyhrála konkurz na moderátorku hlavního večerního zpravodajství, kde působila vedle zkušeného matadora Pavla Dumbrovského. Když se objevila na obrazovce, po kritice dlouholeté profesionálky Evy Jurinové, by se slabší povaha pohybovala po hlavním městě nikoli povrchovou dopravou, ale raději kanalizací. Za dva roky se její výkon vylepšil, ale pořád není dokonalý.