Třiapadesátiletý Upír Krejčí, který se prezentuje jako herec, mim, spisovatel, moderátor, prvotřídní kreativec, hodlá pečovat o dětskou duši a bavit rodiče. Je skálopevně přesvědčený, že to tady – s výjimkou Nesvadby a něj - nikdo neumí!

„Strašně jsem bojoval o to, znovu se vrátit do dětských TV pořadů, ale nějak se mi to nedaří. Škoda, že... milé děti. Tak mě nezbývá, než abych začal na nějaké nové digitální televizi. Zkušenost říká, - i když to zní trochu blbě - že spousta lidí, která dělá v televizi pro děti, opravdu těm dětem nemá co říct. Vidím to na svých dětech,“ píše na svých webových stránkách (stojí za to si v nich počíst) Upír Krejčí. Bohužel jeho prohlášení (odhlédnu-li od pravopisných chyb) zní jak plačtivý výlev deníčku.

Fotogalerie
1 fotografie

Urputný mim se nakonec se svým projektem na digitální televizi chytil, konkrétně na tv Public. Oznámil to s velkou pompou, ale i tak si na webu postěžoval: „Je to malý zázrak, sem si umanul, že když mě nějak ignoruje veřejno právní televize, kam myslím patřím, my všichni tam patříme, co se opravdu na výsluní držíme léta... tak jsem si musel vytvořit vlastní pořad... sice jsou porodní bolesti... musím ještě přesvědčit Public TV, aby můj pořad vysílali né pod názvem Radovánky, ale pod mým... zatím to nikdo moc neví, že vysílám... Ale věřím, že za pár měsíců budeme známí a žádaní... Vymyslel jsem první interaktivní dětský televizní pořad, který dává šanci dětem, které disponují jakýmkoliv talentem. tak nás sím podpořte dík, Váš Up www.uptv.cz /tam najdete všechno/ Člověk by řekl, že už proklamací psaných jak pod tripem, stačilo. Ale Upír Krejčí pokračuje ve své propagandě dál. Posílá známým i neznámým lidem mailem (nevím, kde bere adresy) oslovující, o podporu žádající dopis.

I já jsem jej dostala a předávám v původní formě dál: „S radostí sobě vlastní, Vážení, si Vám dovoluji oznámit, že jsem začal natáčet a také televizně vysílat konečně něco, za čím si stojím, s čím strhávám děti i jejich rodiče, od kterých dostávám pochvalné dopisy, dovolte pár úryvků: "Konečně pořad pro děti." "Děkujeme za výchovný pořad pro naše děti, líp bychom to neuměli." "Díky Vašemu pořadu, naše děti nesedí celý den u počítače." "Zvláštní poznatek, netušil jsem, že existují i jiní umělci, kteří vystupují pro děti, ráda je ve Vašem pořadu objevuji, děkuji." "Naše nekomunikativní děti, si začali vyprávět o Vašem Marsu, a smějí se u toho, no to je zázrak, dík!" "Naše škola, by chtěla u Vás v pořadu vystupovat, a rádi bychom, aby nás doprovodil např. Standa Hložek, Dalibor Janda, Heidi Janků, nebo Petr Muk, nebo… a další co máme tolik rádi, prosím!" "Děkujeme za to, že motivujete naše děti, aby něco uměly. A aby to uměly lépe!“ "Michal Nesvadba je pro děti vynikající, ale Vy máte zase lepší pořad, měli by si z Vás vzít příklad." atd., atd. I Vy posuďte, i když dospělému divákovi, který nemá děti, musí se zdát infantilní, ale to je vlastně také dobrá zpráva. Václav Upír Krejčí alias Strýček Up Za celý skvělý tým. Up. Parády, ještě jednou děkuji
P.S. Děti si to opravdu zaslouží, přimlouvám se za ně, vždyť nám to jednou vrátí.“

Nevím jak vás, ale mě Upír Krejčí nepřesvědčuje. Krejčího masírka sebe sama nemá obdoby. Způsob, jakým se vtírá do divácké přízně, bych označila za špatnou citovou vydírku. A spíš než děti se mi na mysl derou prachy, které se dají na maličkých vydělat. Zvlášť, když se pořadu uchytí na obrazovce a na štacích čekají sály plné prcků s rodiči. Bavit děti je opravdu dobrý byznys. Větší než se vám může zdát.