"Let ve vrtulníku BELL 427 byl vynikající, tož co ňa čeká dál," ptal se královského rádce Jiřího Pechy. Když se objevil na pódiu mezi jedlíky švestkových knedlíků, tisíce lidí v areálu zpívaly - Bolek má narozeniny, my máme přání jediný... i Živijoo. Gratulantů přišlo mnoho. Všichni museli odříkat přání ve verších. Nechyběla ani Jarmila Šuláková.

"Matko královno na furt, tebe rád vidím," prohlásil Bolek. Zpěvačka všechny trumfla veršem - Mladá žena, starý muž, tvrdé maso, tupý nůž. To ne Bolek.

Fotogalerie
8 fotografií

Vinšoval mu i třídní učitel Miroslav Záhořák (87), zakladatel Trnkobraní, a Bolkův učitel ping-pongu Miloš Žabka (82). K unikátním darům patřila od ředitele likérky R. Jelínek Bolkovice 60% stará 20 let. "V šedesáti sú dva problémy. Jeden, že za 10 roků mně bude 70 a druhý, že před deseti rokama mně bylo padesát a s tým sa mosím vyrovnat," řekl oslavenec Blesku. K poddanému lidu pronesl: "Važme si okolních národů, aby to nevypadalo mezi Hanáky a Valachy jako mezi Slováky a Maďary."

Valachy vyzval do mírových sborů s názvem Vemeno - valašské mírové neutrální orgány. V jedné ruce s borovičkou, v druhé se slivovicí. "Nastoupíme na slovensko-maďarské hranice a z Vemena budou Maďari pít borovičku, Slováci slivovici, aby si uvědomili, že hranice neexistují," řekl. Při závěrečném přípitku opět královna matka zazářila vinšem - Na zdraví naše, na zdraví vaše, na zdraví našeho pána, co nám slivovičku dává.


 

Přání k Bolkovici 60

Každou doušek Bolkovice ubere Ti rok či více.

Vlas Ti zcečná, pohled zjasní,

baby nad Tebou se zasní.

S jelínkovským panákem, bude navždy švihákem.