A právě Polívka už stačil nadchnout i kolegu Mirka Donutila (58). „Už jsme o tom s Bolkem mluvili, určitě bych do toho šel,“ řekl Blesku Donutil. Ten v Dědictví exceloval v roli právníka a toho by si podle všeho měl zahrát i v zamýšleném pokračování.

Režisérka Věra Chytilová (80) je připravena začít s Polívkou pracovat na scénáři. „Musíme se s Bolkem pořádně domluvit. Na oslavě svých šedesátin něco nakousl, hlavně se musí sehnat peníze,“ řekla Blesk.cz režisérka. Rozpočet se může pohybovat okolo čtyřiceti milionů korun. Před 17 lety vyšel film na polovinu. Podle informací Blesk.cz už Polívka oslovil sponzory a potřebné finance má přislíbené. „Hlavní figury musí být zachované,“ prozradila včera Blesk.cz Chytilová.

Věra Chytilová (80) ani po sedmácti letech nemůže zapomenout, jak těžké bylo Bolka Polívku (60) donutit k práci na scénáři.

Historky o tom, jak popoháněla hereckého bohéma, téměř zlidověly, stejně jako jejich veleúspěšná komedie. Teď boj pilné Chytilové a komika Polívky znovu začne.

„Velmi rád oddaluju práci a každá záminka je mi dobrá,“ přiznal Polívka. Ten se stále s oblibou řídí pohodlným pravidlem: Co můžeš učiniti zítra, nečiň dnes. „A kdybys to mohl učiniti pozítří, tak si udělej zítra volno,“ radí Bolek. Věru Chytilovou z něho mohl trefit šlak, a to byla podstatně mladší. Pronásledovala nedisciplinovaného spoluautora scénáře a hlavní postavu filmu na každém jeho kroku. Většinou vedl do hospody nebo obecně ke skleničce někde s přáteli.

„Jednou mě načapala v hospodě a hned spustila, že včera nic, celou noc nic a ráno nic. Říkal jsem si, že si chlapi ještě budou myslet, že je to nějaká moje milenka. Paní Chytilová přitom měla na mysli, že jsem měl pracovat na scénáři,“ vzpomíná Bolek.

Fotogalerie
1 fotografie

Film Dědictví aneb Kurvahošigutntag u nás za uplynulé roky vidělo přes deset milionů lidí, smáli se mu diváci v Moskvě i v Německu. Dvojku budou všichni očekávat s napětím. Z hlavních představitelů zemřel jen Jozef Króner (†73). Objeví se na place Dagmar Havlová a Ivana Chýlková, která jako filmová manželka Donutila zahrála nezapomenutelnou scénu v restauraci?


Nejslavnější hlášky z filmu

"Dva roky po revoluci a Němci se tady proháňajú jak za války 􀁺 Hoši, tady se bude hulit akorát z komína!"

"Co ty, hovne?"

"Jak to se mnou mluvíš, prde?"

"Děláte machry, ale hajzly máte na chodbě!"

"Vlasto, nedělej krávu!"

"Mně je tak blbě, že nemám ani tužku."

"Však je to sladké jak hovno z nutrie"

"Napij sa, nebo ťa vyměním"

"Tak, a teď si vás kúpím všechny!"