Její odchod z televize byl natolik rychlý, že za pondělní večerní zprávy, které měla moderovat s Jiřím Chumem, se narychlo musela shánět náhrada. „Ještě včera byla Mirka napsaná v rozpisu,“ divil se nad náhlým odchodem své kolegyně Jiří Chum.

Přitom Mirka Čejková hodně sázela na příchod Jitky Obzinové (45) na post šéfredaktorky zpravodajství a publicistiky. „Měla by do zpravodajství vnést to, co její předchůdce nesplnil,“ rýpla si Mirka do Zuny.

Čejková zřejmě sázela na to, že se s novou šéfovou zná několik let a byly kamarádky. To se ale velmi spletla. Podle informací Blesku byly finanční požadavky Čejkové v době finanční krize dost neúměrné. Její vysoké honoráře nemohla Jitka Obzinová akceptovat. Navíc podle dobře informovaných zdrojů má Obzinová velké ambice a chce hned na začátku předvést své schopnosti. A jednou z těch zásadních je hodně ušetřit.

Pavel Zuna se zprávu o vyhazovu Čejkové dozvěděl od Blesk.cz. „Jsem v šoku. Mirka dělala vždy maximum pro to, aby se ve zprávách udržela,“ prozradil bývalý moderátor Blesk.cz. Jako exšéfredaktor zpravodajství a publicistiky se však pozastavil i nad novou filozofií Primy. „Divím se, že Prima vyhodila dva lidi (před Čejkovou i Jana Tunu – pozn. red.) s dlouholetou zkušeností. Je z toho patrné, jakým směrem se Prima hodlá ubírat,“ dodal Zuna.

„V současné době hledáme pro Mirku Čejkovou formát, který by jí vyhovoval,“ řekla tisková mluvčí Primy Jana Kocová, která ale odmítla být konkrétní. „Mirce dobíhá smlouva,“ dodala.

Podle informací Blesk.cz by měla Čejková na Primě skončit poslední den v srpnu a vzhledem k tomu, že její smlouva je výhradně na moderování večerních zpráv, nemá Prima žádnou povinnost Čejkové vyplatit ani odstupné a ani jí nabídnout jinou práci. Mirka Čejková v pondělí nereagovala na esemesky ani na telefonáty.