"U diváků nebyla moc populární," řekl Blesk.cz bývalý zástupce šéfredaktora primáckého zpravodajství Jan Tuna. "Když jsem ještě na Primě působil, viděl jsem výsledky diváckých průzkumů. Mirku Čejkovou diváci hodnotili ze všech zprávařů nejméně pozivitně," dodal Tuna.

"S Primou jsme se domluvili na další spolupráci," nechala se pro sever Novinky.cz slyšet Čejková, která si podle vlastních slov užívá dovolenou s dětmi. Co přesně bude Čejková na Primě dělat, ale nesdělila. "Mohlo by to spadat do zpravodajství, bude tam možnost točit reportáže," řekla Čejková.

Blesk.cz se zeptal mluvčí Primy Jany Kocové, proč Mirka Čejková skončila ve zprávách. Ta přitom před časem řekla, že úkolem nového šéfredaktora (po odchodu Zuny se jím stala Jitka Obzinová), bude najít Mirce nového moderátorského parťáka. Zřejmě se to nepovedlo...

Jaký je důvod odvolání Mirky Čejkové z moderování hlavních zpráv na Primě?

"Televize se rozhodla ze současných tří moderátorských dvojic snížit stav jen na dvě."

Souvisí to nějak s odchodem Pavla Zuny?

"Neřekla bych!"

Jak jste to Čejkové oznámili?

"Oznámil jí to ředitel televize Marek Singer."

Jak to přijala?

"Nevím, nebyla jsem u toho."

Kdy bude naposledy moderovat zprávy?

"Paní Čejkovou už ve zprávách neuvidíte."

Jaký bude další osud Mirky Čejkové na Primě?

"Hledáme pro ni vhodný formát pořadu."

Mirka Čejková moderovala hlavní zprávy s Pavlem Zunou od února 2008. Tehdy se k moderování vrátila po pěti letech. Mirka Čejková odchází z Primy jen necelé tři měsíce poté, co televizi opustil moderátor a šéf zpravodajství Pavel Zuna. Co ten říká na odchod své kolegyně? "Nebudu se k tomu vyjadřovat, je to pro mě minulost," řekl Zuna Blesk.cz.

Pavla Zunu na vedoucím postu nahradila Jitka Obzinová, mimo jiné dlouholetá kamarádka Čejkové. Znají se spolu od dob působení na TV Nova.

Prima vyšachováním Čejkové zredukovala počet moderátorských dvojic na dvě. To je velice nestandardní a riskantní postup. Žádná z televizí nemá jen dvě moderátorské dvojice. Problém by mohl totiž nastat velmi snadno, když například někdo z moderátorů onemocní či si vezme dovolenou. Po odchodu Čejkové v hlavních zprávách zůstávají Světlana Zárubová, Roman Fojta, Terezie Kašparovská a Jiří Chum.