Pavel Zuna působil na Primě jako šéfredaktor zpravodajství a zároveň spolu s Čejkovou zprávy i moderoval. Když mu pak vedení televize příkázalo, aby ušetřil na provozu redakce šedesát milionů korun, raději se dohodl s Primou na svém odchodu.

„Takové škrty jsou likvidační. Ušetřit takovou sumu prostě nejde. Nemohl bych se pod takovou práci prostě podepsat,“ vysvětlil tehdy Zuna svůj konec.

Fotogalerie
5 fotografií

„Pavlova odchodu nelituji. V některých ohledech mne zklamal, těším se už na novou šéfku zpravodajství Jitku Obzinovou. Dobře ji znám a věřím, že pod jejím vedením bude Prima velmi úspěšná,“ poněkud nediplomaticky pak okomentovala Zunův konec Čejková.

A tohle její vyjádření proti ní poštvalo řadu jejích kolegů. „Pavel Mirce několikrát profesně neuvěřitelně pomohl. Proto mi přijdou její vyjádření na Pavlovu adresu hodně mírně řečeno nefér. Mirka mne tím neuvěřitelně zklamala, takovéhle věci se prostě nedělají. navíc pod Zunovým vedením mělo zpravodajství nejlepší výsledky,“ řekl na adresu moderátorky například Zunův zástupce Jan Tuna, který už z Primy také odešel.

„Nejsem zdaleka jediný, kdo si myslí, že Čejková tímhle strašně přestřelila. Její vyjádření nemohla pochopit celá řádka dalších kolegů,“ tvrdí Tuna. A čím si drsná slova Čejkové vysvětluje? „Víte, když máte místo, které je tak dobře placené, že už byste nikdy jindy a nikde jinde nic podobného nezískali, tak asi uděláte cokoliv, abyste si takovou práci udrželi. Zřejmě se prostě Mirka chtěla zalíbit novému vedení,“ upřímně řekl Tuna.

Podle zákulisních informací si Čejková měsíčně na Primě přijde na více jak dvě stě tisíc korun.