V dopise, z něhož Janeček předčítal Blesku i dalším médiím, zpěvák uvádí, že novou smlouvu s Oldřichem Lichtenbergem mj. na muzikál Je třeba zabít Davida podepsal kvůli penězům. Podle dopisu, z nějž Janeček citoval, jej David zradil za osm milionů korun.

„Medializovat soukromou korespondenci je vrchol. Hlavně že také neukázal ten další mail, kde ho žádám, aby mi vydal tři roky mnou podepsanou smlouvu na Děti ráje, kterou mi protiprávně zadržuje. A nejen mně, ale i všem textařům. Také mu píšu, že až mi dorazí smlouva, rád si s ním přijdu o celé věci popovídat,“ uvedl David pro Blesk.cz, a přestože už začal celou věc řešit právní cestou, má pro Janečka i několik rad, co si počít s rozpracovaným projektem.

„Nevím, co z toho dělá takovou vědu. Má dost písní, pod kterými je podepsaný. U mě jde asi o osm písní, takže když je vyřadí a nebude používat mé jméno, může si produkovat, co chce. Vždyť může napsat, že jde o muzikál skupiny Kroky Františka Janečka. Už nám doktor asi senilní,“ uzavírá drsně David.