„Exkluzivitu mám s Oldou Lichtenbergem, Franta Janeček zaspal dobu,“ tvrdí David.

Michal David se měl před třemi lety se svými písničkami podílet na muzikálu Děti ráje Františka Janečka. „Tehdejší smlouvy jsou neplatné z několika důvodů. Chybí příloha, v níž by byly sepsány písně, které se měly použít. Protiprávní je i to, že ve smlouvě není datum premiéry,“ vysvětluje David.

„Nic proti Frantovi, ale byla jeho chyba, že to tenkrát nerealizoval. Nikdo už nečekal, že k tomu někdy dojde, a zařídili jsme se podle toho. Já podepsal exkluzivní smlouvu za velmi výhodných finančních podmínek s Oldou,“ dodal s tím, že nevěří ve schopnosti Viktora Mráze a Michala Bělouška, kteří mají na Děti ráje od Janečka licenci. „Mám kluky rád, ale nejsem si jistý, že by v muzikálové produkci měli dobré kontakty,“ řekl.

Podle nové Davidovy smlouvy tak Janeček v Dětech ráje nesmí použít skladby, které Michal David sám napsal, jako je třeba Pár přátel, Diskopříběh nebo Největší z nálezů a ztrát.

„Složil jsem zhruba půlku věcí, které jsem zpíval,“ upřesnil David. U Janečka by se tak mohla hrát třeba Céčka, Každý mi tě lásko závidí či My máme príma rodiče. A především Děti ráje, které napsal sám Janeček.

„Podle mého názoru mohou vedle sebe existovat oba muzikály,“ míní David. Právníci obou znesvářených stran jsou však jiného názoru.