Dlabaja byl za video v němž on a několik jeho kolegů chrochtá, minulý týden s okamžitou platností pro závažné porušení pracovní kázně propuštěn.

„Když Jirku vyhodili, tak mu oznámili, že končí okamžitě a nedostane vůbec žádné odstupné. To se mu nelíbilo, a tak celou věc předal právníkům,“ popisuje situaci jeden z kolegů Dlabaji.

Jenže právní rozbor, který si pak Nova nechala u svých advokátů udělat, ukázal, že pokud by Dlabaja televizi zažaloval, nejspíše by u soudu vyhrál. A tak se televize nakonec pod tlakem rozhodla, že Dlabaju propustí klasickým způsobem. Tedy s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Nova tak bude muset neposlušného zaměstnance ještě dva měsíce platit.A to v případě Dlabaji znamená pořádný balík.

„Jura je jedním z nejlépe placených lidí ve zpravodajství. Jeho plat je kolem sto tisíc měsíčně. Fakt, že ho tedy budou muset ještě dva měsíce platit je pro Novu nejen ponižující, ale i dost drahý,“ popisuje atmosféru na Nově zaměstnanec zpravodajství.

"NaNově končím k poslednímu srpnu," říká Dlabaja. Skutečnost, že Nova bude muset Dlabaju ještě dva měsíce živit potvrzuje i mluvčí televize. „Pracovní poměr s panem Dlabajou byl ukončen pro hrubé porušení pracovních povinností ze strany zaměstnavatele s dvouměsíční výpovědní lhůtou,“ řekla Blesk.cz mluvčí televize Michaela Fričová.