Vyhazov na hodinu – takový ortel vynesla televize nad autorem videa, šéfreportérem Jiřím Dlabajou. „Oznámili mu, že má okamžitého padáka, a že nedostane ani korunu odstupného. To se ale Dlabajovi vůbec nelíbilo a oznámil, že celou věc okamžitě přebírají jeho právníci. Nechce odejít bez odstupného,“ popsal vyhrocenou situaci jeden z bývalých Dlabajových kolegů.

„Pokud se pan Dlabaja obrátí na právníky, budeme situaci řešit. Zatím to není aktuální,“ sdělila tisková mluvčí Novy Michaela Fričová.

Velmi těžce ale nesli své tresty i další účastníci skandálu. Kamila Jandová, Vladimír Keblůšek, Ondřej Špalek a dva další zaměstnanci zpravodajství nesmí měsíc na obrazovku a půl roku se nedočkají prémií.

„To je pro některé z nich doslova likvidační. Půl roku bez prémií v reálu znamená až tři měsíční platy. A třeba Ondra Špalek, který vlastně dělá jen živé vstupy, když měsíc nebude na obrazovce, tak je prakticky bez práce, protože je externista,“ vysvětluje jeden ze zaměstnanců Novy.

„Nezlobte se, nebudu se k ničemu vyjadřovat,“ odmítl cokoliv komentovat samotný Špalek. „Ti lidé ani tak nejsou naštvaní na vedení televize, jako na Dlabaju. Nikdo z nich netušil, že to video chce dát na internet. A někteří ho pak dokonce prosili, aby to vůbec nikde nezveřejňoval. Mysleli si, že si jen dělá legraci. Jenže Dlabaja je všechny podrazil, takže jsou na něj dost naštvaní a už tu padly i hodně ostré výrazy,“ dodává náš zdroj. Jak se zdá, tak celá kauza na Nově jen tak neutichne.