Skutečnost, že se Moravec v pánské společnosti cítil nad míru dobře, nebyla nikdy žádným velkým tajemstvím.

„Seznámili jsme se v kavárně, kam většinou chodí jen homosexuálové. Měl jsem na stole dva chlebíčky. Mirek ke mně přišel a povídá, že má na ty chlebíčky strašnou chuť a jestli by si je nemohl vzít. Řekl jsem, že samozřejmě. On je snědl a začali jsme se bavit, čím se mi za ty chlebíčky revanšuje,“ se smíchem vzpomíná na „osudové“ setkání.

Fotogalerie
2 fotografie

„Pak jsme se náhodou potkali v gay sauně. A Mirek řekl, že je to asi osud. Od toho dne to všechno začalo,“ popisuje Vaněk. „Náš vztah byl spíše nárazový. Oba jsme měli dost práce, takže jsme si každý dál žili po svém a občas jsme si domluvili společnou schůzku. Bylo to příjemné v tom, že ani jeden z nás si na toho druhého nedělal nějaké nároky,“ říká mladý homosexuál.

„Věděl jsem, že má Mirek velké zdravotní problémy, ale i přesto mne jeho smrt hodně zasáhla. Mirek byl skvělý, neuvěřitelný člověk. Vždycky, když jsem byl smutný, dokázal říct něco moudrého a vtipného, co mne dostalo do pohody. I proto mně bude moc chybět,“ smutní Vaněk, který nechyběl ani na středečním hercově pohřbu.

Moravec zemřel minulý týden po dlouhém boji s rakovinou plic.