„Za den a půl natáčení Ulice dostanu víc, než mám ve Vinohradském divadle za celý měsíc,“ přiznává Maciuchová.

O konkrétních číslech však mluvit nechce. Jenže jiní ano. „Je nejlépe placenou herečkou v Ulici. Za natáčecí den má mezi 13 až 15 tisíci. Měsíčně tak bere jen za tuhle roli okolo dvou set tisíc korun,“ odhaluje jedna z produkčních nekonečného seriálu.

Fotogalerie
2 fotografie

„Na druhou stranu je to dobrá investice. Je lepší mít za tyhle peníze jednu opravdickou hvězdu, než tři průměrné herce,“ dodává.

Velmi podobné peníze inkasuje od Novy starší kolegyně Maciuchové Jana Hlaváčová. Ta pro nejsledovanější televizi v současné době natáčí seriál Dokonalý svět, kde má jednu z hlavních rolí. A je nejlépe placenou členkou štábu.

„Měsíčně si paní Hlaváčová vydělá přes dvě stě tisíc. Že bude nejlépe placenou herečkou v seriálu byla jedna z jejích podmínek, aby souhlasila s natáčením,“ vysvětluje členka štábu Dokonalého světa. Hlaváčová podobný honorář inkasovala i za předchozí projekt Světla pasáže. Tam si celkem vydělala téměř milion a půl.

za natáčecí den celkem za měsíc
Hana Maciuchová 13 - 15 tisíc cca. 220 tisíc
Jana Hlaváčová 18 tisíc cca. 250 tisíc

„Nejvyšší honoráře z herců na Nově mají logicky starší a známí herci, proto se také poslední dobou v nováckých seriálech objevuje tolik nových a neznámých tváří,“ vysvětluje se smíchem.

Mezi další nadprůměrně placené herce patří na Nově Jiří Langmajer (15 tisíc za natáčecí den), Tereza Brodská (11 tisíc za den) nebo Saša Rašilov (11 tisíc za den).