Herec je přesvědčený o tom, že mladíci ve vysoké rychlosti najeli na neosvětlený ostrůvek, který nebyl opravený po předešlých havarií. Poté údajně následoval katapult vozu do sloupu, který definintivně zmařil jejich šance na přežití.

Sám zdrcený otec Hrc si v noci průjezd inkriminovaným místem vyzkoušel. Jaké jsou závěry?

"Já si ty lidi najdu!" Slibuje rozzlobený Hryc, protože se nechce smířit s protahováním policejního vyšetřování. Sám se již pustil do pátrání po okolnostech nehody jeho syna Huga na vlastní pěst. Pomáhá mu při tom i rodina druhého mrtvého mladíka, Hugova kamaráda Jakuba Karase. "Kubův strýc našel svědka, který tvrdí, že ten ostrůvek byl 'havarovaný' před třemi měsíci," nechal se slyšet herec.

"To znamená, že je to zdokumentované a policie o tom ví. Od té doby to měl někdo opravit, protože je to nebezpečné, když to není osvětlené," řekl herec pro slovenský deník Nový čas a dodal: "Jistě, že jeli 200kilometrovou rychlostí, to já vůbec nepopírám, ale kdyby to bylo osvětlené, tak do toho nenarazí."

Andrej Hryc neponechal nic v náhodě a vrátil se v noci na místo nehody. Svým autem si za těch samých podmínek různými rychlostmi vyzkoušel, do jaké míry chlapci mohli nebo nemohli neosvětlený ostrůvek vidět.

"Vyzkoušel jsem si tu trasu ujet různými rychlostmi. Jel jsem i 200 km/h. Několikrát jsem kolem projel a je mi jasné, že si toho ostrůvku všimnout zkrátka nemohli," postěžoval si umělec, který je bezpodmínečně rozhodnutý pokračovat v pátrání.

"Ano, porušili dopravní předpisy, jelikož nejeli šedesátkou. Ale ten debil, který ostrůvek nedal opravit, ten za tím vším stojí. A já si toho člověka najdu!" Řekl Novému Času rozzlobený Hryc.

VÝZVA ANDYHO HRYCE ADRESOVANÁ POLICII.

"Veřejně žádám policii, aby zveřejnila informaci o tom, kolik havárií v roce 2008 byla na Slovensku zapříčiněno těmito nesmyslnými ostrůvky. Například nehoda, která se u Komárna stala dva dny po té Hugově a při níž zahynuli také dva mladíci, se stala obdobným způsobem.