Chlap jako hora, kterého všichni znají jako vtipného a odhodlaného muže, včera jen s námahou kráčel po bratislavských ulicích.

Známý herec (u nás ze seríálu Ulice nebo filmu Kamarád do deště) má za sebou nejsmutnější úlohu otce, a to identifikaci těla svého mrtvého syna.

"Byl jsem s ním, viděl jsem ho," od smrti syna poprvé promluvil pro slovenský deník Nový čas.

Hryc také popřel, že by jeho syn osudný večer řídil auto s kterým šílenou rychlostí narazil do sloupu veřejného osvětlení. "Můj syn neřídil, řídil Jakub," prohlásil Hryc.

Spolu s Hugem se v autě zabil i jeho kamarád ze školy Jakub Karas (22). Do teď se spekulovalo, že Jakub seděl na sedadle spolujezdce.

Hryc s rodinou prožívá nejsmutnější Vánoce. Na místo dárečků vybíral truhlu pro svého syna. A teď stojí před nejtežším rozhodnutím v životě. Kdy pochová milované dítě? Jak před bolestí ochrání manželku a dceru Wandu?

S největší pravděpodobností se poslední rozloučení s mladým Hrycem bude konat tento víkend nebo na záčatku příštího týdne.

Zpamatovat se z celé tragédie se stále nedokáže manželka Veronika a dcera Wanda (30). "Wanda stále jen pláče a s nikým kromě rodiny nekomunikuje. Je to pro ni obrovský rána," řekla Novém času její kamarádka.