Taxíkář Radovan Kocvelda (43) byl pravděpodobně poslední, kdo viděl oba muže živé. Když uviděl v televizi reportáž o tragické autonehodě a rozhodl se promluvit.

Radovan Kocvelda měl v sobotu noci službu. "Stál jsem na křižovatce na Hoždově náměstí, když se ke mně přiřítiločervené auto a z otevřeného okna se na mne díval mladý Hryc. Seděl na sedadle spolujezdce a auto řídil ten druhý chlapec. Evidentně měl velmi dobrou náladu, protože dělal opičky a grimasy," tvrdí muž ze Žiliny, který se v Bratislavě živí taxíkařením.

"Když naskočila zelená, vystartovali z křižovatky. Byli už na konci Štefánikovy ulice, zatímco já jsem se ještě otáčel u Prezidentského paláce." Taxíkář Huga a Jakuba ještě dojel na semaforu, vzdáleném asi kilometr. Jako zkušený řidič byl dost překvapený ze způsobu, kterým se mladíci v postarším autě pohybovali po centru Bratislavy.

Hugo Hryc
Autor: anc

"Skutečně jeli minimálně stovkou. Když jsem měl později v těch místech zakázku, viděl jsem, že tam bylo nasněženo a silnice byla namrzlá, takže proto asi dostali smyk," dodal Kocvelda, který je ochoten vypovídat i před vyšetřovateli a pokud to bude potřebné, i podat svědeckou výpověď.

Smrteľná nehoda Huga Hryca - koláž
Autor: anc

Riskantní jízda Jakuba a Huga skončila v Lamači, kde narazili dosloupu pouličního osvětlení. Jejich auto se roztrhlo na dvě části a oba mladí muži utrpěli těžká zranění, která ani jeden z nich nepřežil.