A i když stále vypadá jako křehotinka a náleží jí označení popová princezna, ona sama se mu brání zuby nehty. Tvrdí: "Nejsem žádná panenka, se kterou si každý může dělat, co chce! Jsem dynamit!"

Dnes je to přesně 243 dní, co jsou Iveta Bartošová a Jiří Pomeje (43) spolu. Za tu dobu se Ivetě podařil velkolepý návrat do showbyznysu. Udělala velké české a slovenské turné, nahrála nové album, zkouší v muzikále...

"Všechno se vyvíjí mnohem lépe, než jsem se odvážila doufat. Turné se jmenuje: Jsem zpátky. Můj návrat se však tak vydařil, že nyní by se turné klidně mohlo jmenovat: Jsem opět na vrcholu," pochvaluje si Iveta.

Jsem dynamit!
Iveta mluví klidně, jako by to byla ta nejsamozřejmější věc na světě. "Zní to neskromně?" ptá se vzápětí. "Ale já nemůžu být skromná, když jsem hrdá! Lidé si o mně myslí, že jsem panenka, se kterou si každý může dělat, co chce. Že si Jirka se mnou dělá, co chce. Ale ve skutečnosti jsem všechny projekty vymyslela sama. Jsem dynamit, jinak bych nemohla být na scéně 25 let."

Potom se na chvilku zamyslí a dodá: "Není jednoduché se mnou žít, i proto se mi těch pár vztahů nepodařilo, ale myslím, že Jirka to vydrží."

Svatba z rozumu
Přestože se Iveta s Jiřím znají už 25 let, posledních pět let se spolu nebavili. "Pohádali jsme se kvůli muzikálu Monte Cristo tak, že jsme se ani nezdravili. Nikdy by mě nenapadlo, že se za něj provdám," tvrdí zpěvačka. Když se však vrátila z léčebny, setkali se na akci, kterou Pomeje organizoval a už se neodloučili. Platonický vztah jim vydržel přesně 18 dní, potom se všechno zvrtlo a směřovalo k velkolepé svatbě.

"V našem věku to nebylo žádné spontánní rozhodnutí, ale rozum. Já jsem už nepočítala s tím, že se někdy provdám. Po všem, co jsem prožila, jsem po tom ani netoužila. Ale my se tak neuvěřitelně doplňujeme, že nám nezbývalo jiné, než se vzít," říká Iveta na rovinu.

Vdaná? Nový pocit!
Být vdanou ženou je pro Ivetu Bartošovou-Pomeje úplně nový pocit. "I když jsem s Láďou Štaidlem žila třináct let, byl to spíše život vedle sebe. Od té doby, co jsem odešla od rodičů, nezažila jsem pocit rodiny, to, že lidé jsou spolu, i když se stane cokoliv. A nyní to mám. Nepřipadá mi to jako pohádka, ale je to úžasné. A Artura jsem v životě neviděla šťastnějšího," vysvětluje Iveta. I její nové album 22 je jiné než ta předcházející. Méně sladké, jako by dospělejší. Změna se odrazila i na její vizáži. Dala si prodlužit vlasy, operovat padající oční víčka, odsát tuk ze stehen... "Jsem rozmarná žena, která zatoužila znovu dobře vypadat. Tak proč nevyužít možnosti, které moderní doba nabízí," bez vyzvání odpoví na otázku o svém vztahu k plastické chirurgii.

Za miminko pokuta
Iveta sice chce další dítě, syn Artur si ale musí na sourozence počkat. Zpěvačka totiž nesmí kvůli muzikálu Mona Lisa přijít do jiného stavu.

"Ano, podepsala to ve smlouvě," potvrdil Blesku přísný zákaz otěhotnění producent Oldřich Lichtenberg. S antikoncepcí tedy musí Iveta vydržet minimálně do konce roku 2009. "Jako Mona Lisa nesmí změnit vzhled, natožpak mít bříško. Smlouvu má podepsanou sice na rok, ale zákaz platí po celou dobu, co se muzikál bude uvádět," pokračoval Lichtenberg.

Za porušení smlouvy by Iveta musela zaplatit pokutu ve výši 200 tisíc korun, a k tomu ještě vyrovnat náhradu škody. "Do termínu ve smlouvě to vydržím. Potom už ale ne. Nehodlám dávat přednost kariéře před dětmi," je rozhodnutá zpěvačka, která má ale už teď obavy, zda-li se jí ve 44 letech podaří s Jirkou přijít do jiného stavu