16:10

Všichni svatebčané již opustili Hlubokou. Jediná zůstala Vendula Svobodová s přítelem Patrikem Aušem. Zdrží se ještě dnes i zítra, domů pojedou v pondělí. "Do jižních Čech se zase hned tak nepodívám, je to tu překrásné. Protože jsou děsivá vedra, ráda bych se jela vykoupat na Lipno a možná si sjedeme i Vltavu z Vyššího Brodu do Rožmberka nad Vltavou," řekla Blesku Vendula. O jejího syna Jakuba zatím pečuje ´skorotchýně´ Aušová.

15:00

Iveta s Jiřím už se pomalu balí, chystají se odjet směrem na Beroun, kde zpěvačka večer vystupuje.


Zajímavost BLESKU:

  • Lence Hatašové, oficiální fotografce svatby, vykradli auto, se kterým parkovala před hotelem, kde byla ubytovaná

  • Vendula Svobodová se chtěla ubytovat v jednom z místních hotelů. Když však přišla na pokoj, byl tam již Ivan Rössler, bývalý šéf oddělení zábavy TV Nova a současný manažer Bartošové. Do pokoje Svobodovou nepustil.

11:45

U snídaně se objevil první, z tolik očekávané novomanželské dvojice, spokojeně se usmívající Jirka Pomeje.

Nepojedl, zato si dal 'čouda' z doutníku a upil trochu koly s ledem. Je trochu nesvůj, protože včera stačil ještě někde vytratit mobil, navíc měl jak říká "klasickou, dětskou svatební noc", protože s nimi v posteli spal také syn zpěvačky, Artur. Iveta se v tuto chvíli ještě upravuje v koupelně jejich apartmá.


Jiří Pomeje exkluzivně pro BLESK:

BLESK: Tak co, Jirko? Jak jste se vyspal?

"Dobré ráno vám, i všem čtenářům Blesku. Díky za otázku (smích). Kupodivu jsme se po dlouhé době s Ivetou opravdu dobře vyspali, protože jsme měli v posteli Artura. Ale počkejte, nejsem na tom úplně nejhůř. Mám slíbeno, že do měsíce se nějaká příležitost na tu "ostřejší verzi" svatební noci určitě najde. Takže tím teď aktuálně žiju (smích). Ale to určitě proběhne v 'neznámém' termínu a na 'neznámém' místě!"

BLESK: A co Iveta. Co byla její první reakce, když vstala?

"Hned běžela zkontrolovat svatební šaty. Jestli to přežily bez úhony. Ty šaty totiž vydražíme prostřednictvím BLESKU a výtěžek z nich půjde samozřejmě na dobročinné účely."

BLESK: Na jaké konkrétně?

"To vám upřesníme asi tak do týdne."

BLESK: Co se vám zrovna teď honí hlavou?

"Spěchám. Utíkám totiž na louku natrhat nové sedmikrásky. Prstýnky musí být po ránu zase čerstvé (smích)."

BLESK: Tak to vás nesmíme zdržovat! Gratulujeme a díky za rozhovor.

 

Co sedělo potom? Podívejte se do naší galerie na exkluzivní fotky!


Iveta má mít večer vystoupení v Berouně a v neděli už zase v Hlučíně u Ostravy. Po takové události nebude jednoduché všechno organizačně stihnout. Ale všechno už je připravené. Pomoci přispěchal i další V.I.P. host této svatby, Ing. Aleš Buksa, severomoravský multimiliardář a m.j. i generální sponzor soutěže Miss ČR, zmizelého Jana Moťovského. Ten pro snazší přepravu rodiny Bartošových a Artura do Frenštátu k babičce zapůjčil svůl Turbolet Lady Racine, jehož interiér je určený pro přepravu 8 osob a uvnitř je přestaven v luxusní salón. A tak ve 12 hodin nastoupí na letišti v Plané Artur, babička Svatava, Ivetin bratr a zbytek rodiny Bartošových do tohoto soukromého letadla a odletí do Frenštátu, kde na Ivetu do zítřka počkají.


Zajímavost BLESKU:

  • Ing. Buksa, majitel Turboletu Lady Racine a kosmetického impéria LR-HEALTH AND BEUTY SYSTEMS vlastní také, v rámci svých výrobků, řadu kosmetiky značky Karel Gott. Kolekce zatím zahrnuje dva parfémy z nichž jeden nese název "Lady Karneval" a ten druhý se jmenuje "Cesta rájem".

  • Inkognito a nikým nepoznána mihla se také kolem svatby ředitelka Miss ČR, Kateřina Moťovská, kterou Blesk nachytal na křižovatce v Hluboké: "Ne, ne. Já na svatbu nejedu. Nejsem ani pozvána. Ale v zámeckém hotelu Štekl, mám shodou okolností důležité jednání...", prozradila nám.

10:00

Dveře pokoje Ivety a Jirky zůstavají stále zavřené. Zato Artur nelení a mamince a otčímovi zajišťuje dokonalý tiskový servis. Zařízeno to má opravdu dobře. Všechny družičky i mládenci vyrazili pro noviny a nosí je Arturovi na pokoj. Artík je studuje, aby mohl posléze referovat oběma novomanželům.

Nasnídat se přišel Patrik Pauš a Andrea Verešová, která je v tuto chvíli ještě sama.


Vendula Svobodová exkluzivně pro Blesk o svatbě Jirky a Ivety

Těsně před obřadem dorazil na svatbu také další V.I.P. host, Vendula Svobodová, spolu se svým přítelem Patrikem a malým Jakubem. Po obědě si udělalo celé trio krásnou procházku po břehu Vltavy, na níž se, vždy aktivní Kubík, docela 'uťapkal'

Celé odpoledne o sobě Vendula s rodinou nedala vědět a strávila ho na hotelovém pokoji. Kubík, na kterého to bylo trochu moc, přeci jen v podvečer odjel s babičkou domů a Vendula s Patrikem toho ihned využili - z oficiální oslavy se vytratili na soukromou večeři.

Ráno (9hod) zastihl Blesk jako prvního z hostů na snídani právě Vendulu. Pila džus a byla ve výborné náladě. Její sdílnosti jsme samozřejmě rádi využili a přinášíme Vám bezprostředně po svatbě její reakci:


9:20

BLESK: Dobré ráno, Vendulko. Jak jste se vyspala?
"Perfektně a do dobré nálady."

BLESK: Jak se vám na svatbě líbilo?
"Teda, řeknu Vám, já jsem v životě nebyla zase na moc svatbách. Nepočítám-li tu svojí, kde jsem byla jako nevěsta, byla jsem třikrát pozvána jako svědek. Naposledy jsem byla na svatbě Janise Sidovského."

BLESK: A celkový dojem z obřadu:
"Ten pozitivní náboj, který byl z těch dvou při obřadu cítit, to si nedokážete představit. Nerozplakala jsem se dojetím snad jen proto, že mě neustále zaměstnával můj malý neposeda Kuba, který neustále vyžadoval moji pozornost."

BLESK: Takže moc klidu jste neužila?
"No, znáte děti. Ale přesto jsem měla pocit mrazení po celém těle. Strašně jim to slušelo a působili velmi upřímně. Já jim moc, moc přeju, aby se jim jenom a jenom dařilo a aby jim spolu bylo dobře. A to, jak vypadá, zatím stoprocentně je. Byla to přenádherná a příjemná událost a já si z ní odvážím jenom ty nejlepší dojmy."



Mejdan po svatbě: Zábava až do tří do rána

Blesk byl samozřejmě i na mejdanu, který vypukl večer po svatbě Jirky a Ivety. Po 'neposlušném ňadérku', které Ivetě uteklo při krájení svatebního dortu z korzetu, se novináři moc těšili v očekávání co bude dál.

Ale nádherné chvíle slavné dvojice naštěstí nic nemohlo pokazit. Jirka s Ivetou si v rámci 'únosu' užívali zasloužené chvíle soukromí. A hosté se skvěle bavili. Manželská dvojice se zničehonic objevila až při večerním vystoupení skupiny Arakain a za zpěvu Aleše Brichty zapózovala novinářům, o které bylo velmi dobře postaráno.




Po tanci se novomanželé opět 'po anglicku vytratili' a už o sobě nedali vědět až do rána. Chvíle, které spolu o svatební noci prožili za dveřmi svého apartmá, patřily už jenom a jenom jim samotným...

Nedorozumění s vystoupením P. Jandy?

Celý posvatební 'mejdan' probíhal v decentním slavnostním duchu a nedošlo absolutně k žádným excesům. Režisér F.A. Brabec si 'střihnul' půlnoční taneček a jeho kreace ve stylu porotců hodnotil Juraj Jakubisko spolu s manželkou Deanou. Jediným mráčkem na obzoru večera bylo nedorozumění, k němuž došlo v rámci velmi očekávaného vystoupení Petra Jandy na něhož se všichni velmi těšili.

Jenže Petr Janda, jakoby se do země propadl. Později se hosté dozvěděli, že zpěvák už dávno ze svatby odejel. Přesto se lidé výborně bavili a atmosféra celého odpoledne i večera byla velmi uvolněná!


Krájení svatebního dortu tak trochu 'nahoře bez'

Tak to se podívejme! Tohle ve čtvrtek Iveta s Jirkou asi nenacvičovali! Při krájení svatebního dortu Iveta ukázala víc, než chtěla.

Josef Klír, když Ivetě navrhoval šaty, patrně nepočítal s hlubokými předklony - třeba jako když se krájí dort. Ivetě totiž při tom vykouklo levé ňadro.

Iveta ukázala víc, než jistě sama chtěla
Autor: Martin Mithofer

Kdyby si toho byl náhodou ještě někdo z hostů nestačil všimnout, přispěchal novomanžel Jiří a na celé kolo zvolal: "Iveto, ať to všichni fotí! Nic lepšího se ti nemohlo stát!"


Online ze svatby

21:15 - Andrea Verešová zjistila, že v kočárku nemá dceru Vanessu. Zatímco její chůva vesele tančí v rytmu písniček Arakainu, které rozjel Aleš Brichta. Dceru Vanessu nakonec Andrea našla před pódiem. Vanessce není ani rok, ale to jejímu tatínkovi Danielu Volopichovi nebrání, aby to s ní nerozjížděl na plný plyn. Andrea Verešová se uklidnila a šla si sednout, na botičkách, které připomínají umělecké dílo stejně dlouho stát nevydrží. Brichta na novomanžele se svou show nečekal, ti nejspíš ještě tráví romantickou večeři ve dvou v parku zoologické zahrady. Zlatým hřebem svatby by mělo být vystoupení Olympicu - kolem půlnoci. Petr Janda se v bocích houpe už teď.

19:53 - Na Hlubokou právě přijela Deana Horváthová a Juraj Jakubisko. Novomanželům přivezli jako svatební dar obraz, který namaloval sám režisér velkofilmu Bathory. Jakubisko své dílo nazval Malá noční hudba uprostřed zámku na Hluboké.

19:43 - Ženich Jiří Pomeje právě unesl svou nevěstu. Blesk zjistil, jaké jsou Jirkovy úmysly. Ivetu odvezl do místní zoo, která je na břehu Vltavy. Tam pro ně bude připraven bílý stůl, nebo jen na zemi rozpostřené prostěradlo, dvě skleničky s minerálkou a romantický západ slunce.

19:21 - Andrea Verešová si to umí ale pěkně zařídit! Dceru Vanessu svěřila do péče chůvě a sama se s manželem Danielem Volopichem vydala na procházku po Hluboké.

Andrea Verešová a Daniel Volopich
Autor: David Malík, Martin Mithofer, Tomáš Vrbenský

Jestli však výběru pravé chůvy věnovala dostatek pozornosti, toť otázka. Slečna, co měla Vanessu na svatbě hlídat, si z kočárku udělala stoleček na odkládání prázdných skleniček. Reportéři Blesku chůvu načapali, jak si neustále chodí pro další a další bílé víno.

Vanessina chůva si na kočárek odkládala skleničku od vína
Autor: David Malík, Martin Mithofer, Tomáš Vrbenský

19:02 - Ochranka fyzicky napadla pracovníky slovenské televize JOJ, protože na svatbu nebyli pozvaní jako oficiální mediální partner. Ti toto opatření ale nerespektovali, proto museli prostory opustit.

18:46 - A teď Ivetě ještě navíc praskl i podvazkový pás! Při divokém svatebním tanci s Jirkou. "Jestli to takhle půjde dál, budu tu za chvíli běhat nahá," žertovala Iveta.

Jirka se zmocnil nevěstina modrého podvazku
Autor: David Malík, Martin Mithofer, Tomáš Vrbenský

 

18:34 - Nyní převzala mikrofon sama Iveta a naživo zpívá Tři oříšky pro Popelku. Ještě než Iveta začla zpívat, řekla: "Tak se koukejte, jestli mi nevypadne i to druhý."

18:06 - Stovka svatebčanů, kteří byli na obědě, se připojila ke zbylým hostům. Ty baví Petr Novotný, zpívá Petr Muk.

17:45 - Před malou chvílí skončil slavnostní oběd. Všech 110 hostů vyšlo na prostranství před restaurací k hromadné fotografii. Jako princezna jí vévodí samozřejmě nevěsta Iveta.

Jiří Pomeje se rozhodl všechny bavit. Rozverně pokřikuje na Andreu Verešovou a volá ji k sobě. Pak přede svědky hlasitě pronesl. "Miminko, tak to chceme taky brzy," nechal se slyšet šťastný novomanžel.

16:25 - Po dvou hodinách je svatební oběd teprve v polovině. Jako předkrm se podávala paštika. Chybět nemohla tradiční knedlíčková polévka. Jirka s Ivetou se navzájem krmili. Klasickou svíčkovou ale nahradila francouzská specialita - hovězí plátek se sýrem, zalitý jemnou omáčkou. Jako zákusek se budou podávat valašské koláče frgály.

O pronesení slavnostního přípitku se postaral Jiří Pomeje. Poděkoval v něm Buddhovi za to, že se s Ivetou vůbec seznámil.

Přípitek s džusem
Autor: David Malík, Martin Mithofer

Oběd se koná v restauraci zámeckého hotelu Štekl a účastní se jej přesně 110 lidí. Ostatní svatebčané jsou na hostině v Knížecím dvoře. Ta probíhá v staročeském stylu. Peče se tam 11 selat, nechybí ani zabíjačka.


Aktualizovaná fotogalerie

Svatbu roku pro vás na zámku Hluboká sledují:
za píšící Michaela Remešová, Dalibor Mácha, z fotografů David Malík, Martin Mithofer a Tomáš Vrbenský. Video natáčí František Štibor.

Více fotografií najdete zde.


Fotogalerie
31 fotografií

13:42 - Novomanželé jsou zasypáni rýží a čokoládovými dukáty. Při cestě městem je doprovází stovky lidí. Volají na ně Bravo! To je krása. A na Jiřího: 'Hodně štěstí a buď na ni hodný!'

Iveta s Jirkou v kočáře
Autor: Blesk

13:30 - Novomanželé odcházejí po červeném koberci. Čeká na ně kočár a okružní jízda Hlubokou. Od 14 hodin bude následovat slavnostní oběd. Na něj Iveta s Jirkou přijedou právě kočárem.

13:14 - Jsou svoji! Iveta a Jiří si řekli své Ano. Následoval téměř nekonečně dlouhý polibek. Artur jim u celého obřadu asistoval. Nyní se všicni tři společně objali. Sám Jirka se již dříve nechal slyšet: "Neberu si jenom Ivetu, ale s ní i Artura. Artur byl také první, koho jsem žádal o Ivetinu ruku."

Iveta, Jiří a Artur
Autor: Martin Mithofer

Ivetě Bartošové svědčila její kamarádka a kouzelnice Daniela Maxová, která žije v Dubaji. Právě Daniela k sobě Ivetu s Jirkou a Arturem pozvala na dovolenou, během které se pár zasnoubil.

Jiřímu byl za svědka Pavel Pásek, basák skupiny Walda Gang, Jirkův velký kamarád a proslýchá se, že také značným dílem sponzor celé veselky.

13:06 - Jiří je dojatý. Po tváři mu stékají slzy.

13:02 - Snoubenci přicházejí k oltáři. Hraje jim k tomu píseň z pohádky Tři oříšky pro Popelku

Iveta s Jirkou před oltářem
Autor: David Malík

12:57 - Iveta přijela k oltáři. Moc jí to sluší. Lidé ji jásotem vítají. Jirka si pro velký úspěch jízdu na koni užil ještě jedním kolečkem kolem nádvoří.

12:55 - Jiří Pomeje dojel a dokonce i cválal. Svatebčané mu tleskají. Nyní za ním v kočáře vyjíždí Iveta.

12:54 - Jiří Pomeje je na koni a jede. Sám se modlí, aby nespadl. Modlí se za něj také Vendula Svobodová se synem Jakubem.

12:51 - Koně zapřažené do kočáru se opět splašili. Jednoho z kameramanů přitlačili ke zdi.

12:46 - Nevěsta vyšla z hotelu. Mezi svatebčany jsou i Petr Muk, František Janeček, Petr a Pavel Novotní, Zdeněk Troška, Hanka Čížková. Dorazil také Petr Janda s manželkou. Svatebčané mají na klopě místo myrty lístek ze stromu se sedmikráskou

12:30 – Jiří Pomeje se objevil v bílém smokingu. Vypadá to, že každou chvíli vsedne do sedla.

Kůň pro Jirku a kočár pro Ivetu
Na nádvoří zámku dorazilo i slavnostní čtyřspřeží, v němž se poveze Iveta. Čtyři bílí hřebci z Kladrub však trochu znejistěli z přítomnosti v přítomnosti bílé klisny Gavony, na které pojede po rozhodnutí čtenářů Blesku Jiří Pomeje. Hřebce se postupně podařilo uklidnit.

Pomeje mění tričko za smoking
Je za pět minut dvanáct, na nádvoří zámeckého hotelu Štekl teče šampaňské proudem. Všichni netrpělivě a ve svátečním vyčkávají. Jen ženich stále pobíhá v tričku a zpocený všude okolo a řídí a organizuje. "Chlapi, vždyť já se musím jít také obléct," vzpomněl si nakonec Pomeje a odešel se připravit.

Více z předsvatebních příprav čtěte zde.

Další podrobnosti čtěte v sobotním Blesku.