Zámek Hluboká se připravuje na svatbu roku. První hosté se sjíždějí. Ve čtvrtek po půlnoci dorazili na zámek Andrea Verešová s manželem Danielem Volopichem a dcerou Vanesou. Během dopoledne přijeli například zpěváci Aleš Brichta a Petr Janda. Po poledni by měla dorazit Vendula Svobodová s Patrikem Aušem a synem Jakubem. Ohromný mumraj sleduje již množství zvědavců, sjíždějí se také novináři.

Fotogalerie
4 fotografie


Jedním z prvních, kdo byl vzhůru od brzkého rána, byl Jiří Pomeje. Téměř za svítání se sám vydal do zámeckého parku, aby tam natrhal několik sedmikrásek. Na poslední chvíli se totiž s Ivetou rozhodli, že si místo okázalých kroužků z bílého zlata a briliantů před oltářem vymění prstýnky z těchto křehkých kytiček. Jiří Pomeje jej bude mít z jedné, Iveta ze tří květinek.


Fotogalerii ze čtvrtečních příprav najdete zde.


"Den před svatbou sponzor změnil plán a prstýnky chtěl zaplatit. Takovou dohodu jsme neměli, takže jsme šperky odmítli," řekl Blesku Pomeje a Iveta ho doplnila: "Musím přiznat, že se mi vlastně ulevilo. Prstýnky se sedmikrásek jsou daleko romantičtější. Zlato a brilianty mě šťastnější neudělají."

Hodinu před obřadem sháněli prstýnky
Změna to byla opravdu nečekaná. Jirka nejdříve chtěl prstýnek jen ze samotné kytičky. Hodinu před obřadem však zavolal Pavlu Hruškovi z Hruškadesign, který měl na starost pro všechny svatebčany vyrobit ozdoby na klopy. Ten na změnu plánu zareagoval pohotově. "Z auta jsem vytáhl postříbřený drátek a na něj jsem sedmikrásky připevnil," řekl Blesku Hruška.

Jiří Pomeje se sedmikráskovým prstýnkem
Autor: Blesk

Zodpovědným úkolem přinést 'prstýnky' k oltáři byl pověřen Artur Štaidl. Ten je podle reportérů Blesku, kteří pro vás vše na místě sledují a zaznamenávají, ve svém živlu. Všechny děti, co jdou za družičky a mládence, jsou totiž Arturovi kamarádi.

Iveta pojede v kočáře, Jiří přicválá na koni
Jak čtenáři Blesku v anketě rozhodli, Jiří Pomeje bude muset ke své vyvolené přicválat na koni. Bělouše pro 'prince' zapůjčily stáje Chotouň u Českého Brodu. Iveta se poveze v prezidentském kočáře taženém čtyřmi bílými hřebci. Spřežení i kočár zapůjčil hřebčín v Kladrubech. A o tom, že se Iveta poveze téměř jako opravdová princezna, svědčí také fakt, že v tomto kočáře jezdí výhradně prezident Václav Klaus či se v něm při své návštěvě projel manžel britské královny Princ Filip.

Pomeje dohlíží na všechno
Jiří Pomeje se svým vrozeným organizačním talentem dohlíží osobně na všechny přípravy, ráno obešel a zkontroloval nádvoří. Před desátou hodinou se začala připravovat také Iveta.

Artur luxoval červený koberec
Iveta půjde k oltáři po 90 metrů dlouhém červeném koberci. Nato, aby byl bez jediného smítka, osobně dohlédl Artur. Společně se všemi 'družičkami' jej důkladně vyluxovali. Teprve poté se šli všichni převléknout do bílého.

Ivetina rodina přivezla z Moravy klobásy a slivovici
Na Hlubokou dorazila již také Ivetina rodina z Moravy. Cestovali poněkud netradičně. Přiletěli z Ostravy letadlem. A nepřijeli s prázdnou, přivezli slivovici, moravské klobásy a typické valašské koláče frgály.

Maminka Ivety Bartošové Svatava Blesku řekla: "Konečně. Už jsem si myslela, že se to mé poslední dítě už nikdy nevdá. No, má na to už věk, holka jedna. Dlouho jsem ji neviděla tak šťastnou."

Štěstím září také Ivetin syn Artur. "Jsem opravdu velmi šťastnej," řekl Blesku s upřímností ve tváři Artur. S máminým nastávajícím je spokojen. "Je to můj nejlepší kamarád," řekl o Jirkovi.

Karel Gott bude chybět
Kromě Ladislava Štaidla, který účast na svatbě odmítl téměř okamžitě, bude na veselce chybět také zpěvák Karel Gott. Iveta se těšila, že jí slavík zazpívá píseň Kdepak ty ptáčku hnízdo máš. Omluvil se ale kvůli natáčení nové desky ve studiu v Mnichově. "Ivetě a Jirkovi přeju štěstí. A tu písničku jim určitě někde v soukromí zazpívám," vzkázal přes Blesk Karel Gott.

Pomeje mění tričko za smoking
Je za pět minut dvanáct, na nádvoří zámeckého hotelu Štekl teče šampaňské proudem. Všichni netrpělivě a ve svátečním vyčkávají. Jen ženich stále pobíhá v tričku a zpocený všude okolo a řídí a organizuje. "Chlapi, vždyť já se musím jít také obléct," vzpomněl si nakonec Pomeje a odešel se připravit.

Úderem dvanácté hodiny přijela na zámek také Vendula Svobodová se synem Jakubem a přítelem Patrikem Aušem. Těm se povedl opravdový kousek. Po cestě z Prahy se jim z autra vytratila Patrikova košile a kravata. Proto poprosil redaktora Blesku, jestli by mu nepůjčil alespooň kravatu.