Okolí Nové scény, průčelí Divadla O. P. Hviezdoslava ani nové budovy Slovenského národního divadla nevykazovalo žádné stopy, že by sem hercovi fanoušci přišli na tohoto divadelního a filmového velikána zavzpomínat.

Fotogalerie
4 fotografie


Skutečnost komplikuje také fakt, že herec nemá klasický hrob. Dočolomanského rodina jeho popel totiž rozptýlila v Pieninách, kde se herec ve vesnici Niedzica narodil.

Možnost, jak uctít památku zesnulého herce, naznačil pověřený šéf Činohry SND Juraj Slezáček. Pro slovenský deník Nový čas řekl: "Když budou chtít jeho fanoušci poslat květiny na jeho památku, ať je přinesou k činohře SND. My je dáme na jeho místo do šatny, které jsme stále neobsadili."

Jak to ovšem v šatně, kterou Dočolomanský sdílel s kolegou Leopoldem Haverlem, vypadá, je otázka. Vedení divadla totiž zakázalo v těchto prostorách fotografovat. "Nedovolíme vám fotografovat. Nechte pana Dočolomanského na pokoji, jak si přál," odmítla striktně fotoreportéry Nového času mluvčí SND Zuzana Golianová. Nikdo tak vlastně netuší, zdali se v hercově šatně vůbec nějaké květiny objevily, či ne.