Jako by nestačilo to, že herec nechtěl být při posledním rozloučení v rakvi na jevišti Slovenského národního divadla.

Podle Nového Času si Dočolomanský ve své závěti přesně určil místo, kde chce být pohřbený. Jenže jeho sourozenci obestřeli tuto informaci tajemstvím. Místo odpočinku nezná ani hercův syn Michal: "Otcovo tělo bylo zpopelněno a urnu si k sobě vzaly dvě sestry, které zařizovaly i pohřeb. Ani mně zatím neřekly, kam otce chtějí pochovat."

Fotogalerie
1 fotografie

Podle všeho by bylo nejlepší, kdyby byl »Dočko« pohřbený v Bratislavě, kde mnoho let žil i hrál. Miláček slovenského národa by mohl spočinout ve Slavičím údolí vedle svých kolegů Jozefa Krónera, Ivana Krajíčka a Janka Borodáče. Zástupce bratislavských hřbitovů však tvrdí, že rodina Michala Dočolomanského dosud ve slovenské metropoli o žádné místo pro urnu nepožádala.

Není tedy vyloučené, že si zesnulý herec v poslední vůli přál být pochovaný v obci Studénka, kde měl svou milovanou chatu. Právě sem se přece přišel v posledních dnech života rozloučit. Stejně tak ale připadá v úvahu i jeho rodiště v malé vesnici Nedec, kam ho to též v posledních letech táhlo. Obec dnes ale leží v Polsku.