"Už nikdy nechci hrát," řekla před časem herečka, kterou v 80. letech obdivovaly miliony mužů. A rozhodnutě dodala, že do showbyznysu se nevrátí ani za nic. Přesto však nedávno udělala výjimku a ve společnosti se objevila.

Na otázku Blesku, jestli by se nechala přemluvit na čtvrtý díl filmu Fontána pre Zuzanu odpověděla: "Ve filmu to už asi není možné, v divadle také ne a na muzikál bych si netroufla." Herectví již před několika lety pověsila na hřebík a přednost dala mateřství.

Fotogalerie
15 fotografií

"Žiju přítomností a netrápím se, co bude dál. Herectví se už věnovat nechci, protože dobrá máma je určitě víc než vystresovaná a frustrovaná stárnoucí herečka," nechala se slyšet Eva Vejmělková.

Přitom začátek byl téměř jako z románu. V šestnácti poprvé stanula nahá před kamerou. Zazářila ve filmu Fontána pre Zuzanu, jehož režiséra si v rudých šatech vzala v Las Vegas.

Eva Vejmělková v polském filmu Penelopy z roku 1988
Autor: archiv

Takhle se Eva předvedla v polském filmu Penelopy z roku 1988

O modrooké Zuzaně či Píšťalce z 'Básníků' snily miliony mužů. Tehdy jí bylo teprve sladkých šestnáct a její srdce získal muž, který by věkem mohl být spíše její otec. Režisér Dušan Rapoš (55) ji potkal na chodbě ostravské konzervatoře a obsadil do trilogie Fontána pre Zuzanu.

Eva ve Fontáně pre Zuzanu
Autor: archiv

Film Fontána pre Zuzanu slavil velký úspěch ve všech třech dílech

O patnáct let později se vzali. V roce 2000 odletěli do Las Vegas, kde je v kasinu oddal dvojník Elvise Presleyho. Eva na sobě měla rudé šaty a v městě hříchů se svým mužem počali dceru Taru.

S manželem Dušanem Rapošem
Autor: Nový čas

Eva s manželem Dušanem Rapošem


Život obětovala mateřství
Eva mateřství oddala celý svůj život. Herectví pověsila na hřebík, role matky byla pro ni ta nejvytouženější.

Evička se na roli maminky moc těšila
Autor: Nový čas

Eva s dcerami Tarou a Ritou
Autor: Nový čas

Eva s dcerami Tarou (3) a Ritou

Před dvěma lety se jim s manželem narodila druhá dcera - Rita. V současnosti žije v rodinném domku v Havířově. A ano, tvrdí i zdá se, že je šťastná...

Svůj part z 'básníků' tak více méně naplnila. Vzpomínáte ještě na básničku, kterou jí doktůrek Štěpán Šafránek recitoval? Tady je:

Snad proto, že jsi ze zámku
snad pro ten šampon z heřmánku
Dřív nežli budeš vdaná
chtěl bych ti někdy do džbánku
pro pivo skočit k Beránku
Píšťalko ufoukaná


Společnost jí netáhne
Před nedávnem se Eva přeci jen ukázala mezi 'smetánkou', a to při příležitosti premiéry muzikálové podoby Fontány pre Zuzanu. Eva v mini s tygřím vzorem všem dokázala, že je i po dvou porodech stále kočka a na doby filmové Zuzany nostalgicky zavzpomínala.

Eva na premiéře muzikálu Fontána pre Zuzanu
Autor: Nový čas

Eva na premiéře muzikálu Fontána pre Zuzanu (uprostřed)