"O odchod jsem sama nepožádala," svěřila Gondíková Blesku a poté, co vyšla najevo její manželská krize, začala se před veřejností skrývat.

V pondělí Adéla Gondíková nedorazila na křest knihy textaře někdejší hudební skupiny Oceán. Tu dokonce měla moderovat se svým bratrem Daliborem. "Z pochopitelných důvodů to Adéla nestihla," omlouval Gondík absenci sestry.

Za 'pochopitelnými důvody ' je zoufalá snaha odpočinout si od patálií, které Adélu v posledních dnech postihly. S vyhazovem z Ordinace totiž podle všeho nepočítala. "Kvůli nové dějové lince musí podle scénáře Adéla ze hry, " řekl zdroj z natáčení.

Vrchní sestru Jirkovou tak divák na obrazovce uvidí maximálně do konce listopadu. Seriál se totiž předtáčí dva měsíce dopředu. "Zatím ještě točím a nijak to neřeším. Do Ordinace pořád někdo přichází a odchází," snažila se Gondíková vysvětlit Blesku svůj neplánovaný odchod. Ten ji prý nakonec tolik nemrzí. "Celý rok lítám z místa na místo a velmi těžko se mi to kombinuje s mými jinými aktivitami, mám toho opravdu hodně," tvrdí herečka.