Advokáta vdovy Olgy Rotreklové rozhodnutí nezaskočilo. „Jsem přesvědčen, že znalecký posudek byl špatně proveden. Nezkoumal veškeré varianty. Zabýval se pouze jedinou, která byla nejvíc ve prospěch paní Rolins. A to, že usmrcený se vyskytl v jejím jízdním pruhu,“ dodal Friml a zkonstatoval: „Je to bohužel velký krok nazpátek, ale snad není vše ztraceno. Znalci musí policii předložit více variant.“

A policie? Ta podle Frimla doposud nezná důvody, které právní zástupkyni vedly k pozastavení trestního stíhání. „Takže se policie ani nemůže k celé věci vyjádřit a já také ne,“ vysvětlil Friml.

Důkazy proti Daře nebyly dostačující

Podle Dařina advokáta Roberta Vladyky musí policie nehodu znovu několikrát prozkoumat. „Byly podány nedostačující důkazy,“ komentuje Vladyka a dodává, že policie ze znaleckého posudku vybrala nejméně pravděpodobnou verzi události. Proto prý stížnost proti trestnímu stíhání 28. října podal.

Fotogalerie
4 fotografie


Časová osa případu

10. 7. 2010 – Dara Rolins ve svém terénním mercedesu srazila Jindřicha Rotrekla na mopedu. Ten při nehodě zemřel.

12. 7. 2010 – Zpěvačka se zhroutila a zcela se uzavřela před světem.

13. 7. 2010 – Rolins napsala vdově dopis, ve kterém celé tragické události lituje. Vdova ale viníka nehody vidí ve zpěvačce.

16. 7. 2010 – Proběhl pohřeb Jindřicha Rotrekla v Nebušicích u Prahy. Celý obřad provázely slzy, nářek, nezměrný smutek ale také opovržení a nenávist. Dara v den pohřbu utekla do Bulharska.

18. 7. 2010 – Rolins poprvé od nehody promluvila. „Zapomenout se mi nedaří. Mohu si jen přát, abych zase jednou klidně usnula. Teď ale není vteřiny, abych to neměla před očima,“ řekla psychicky vyčerpaná zpěvačka.

21. 7. 2010 – Rodina se rozhodla, že milion, který Dara nabídla v případě viny jako odškodnění, je málo. Požaduje bezmála 10 milionů.

24. 7. 2010 – Dara se vrátila z Bulharska. Oporou jí byla Simona Krainová.

17. 8. 2010 – Rolins se podrobila výslechu policie. Aby se vyhnula médiím z místa ji odvezl policejní řidič.

18. 9. 2010 – Dara poprvé od nehody vystoupila na pódiu. Bylo to pro ni jedno z nejtěžších vystoupení v životě. Zvládla ho, i když se slzami v očích.

8. 10. 2010 – Rolins bylo oznámeno obvinění z usmrcení z nedbalosti.

28. 10. 2010 – Zpěvačka podala stížnost proti trestnímu stíhání.

2. 11. 2010 – Trestní stíhaní proti Daře Rolins je zastaveno.