Jak ukázal nedávný průzkum největšího alternativního dodavatele energií, každoroční kontrolu kotle zanedbává každý pátý z těch, kteří vytápějí své domácnosti plynem. Proč? Hlavním důvodem jsou peníze. Kdyby byla revize zdarma, nechalo by každý rok svůj kotel prohlédnout 9 z 10 spotřebitelů.

Dobrý sluha, zlý pán

Šetřit na prohlídkách se ale nevyplácí, protože dobře udržovaný a správně seřízený kotel vám může uspořit až několik tisíc korun ročně. A nejde jen o nižší spotřebu plynu, stálá péče znamená méně poruch a prodloužení životnosti kotle.

Snažíme se, aby lidé díky nám spořili dlouhodobě. Pravidelné kontroly plynového kotle jsou jednou z možností, jak toho dosáhnout. Zároveň mohou být rozhodující i pro bezpečí jejich domácností a rodiny,“ upozorňuje Libor Holub, obchodní ředitel Bohemia Energy. Jak známo, zemní plyn bývá dobrý sluha, ale zlý pán.

O svůj plynový kotel pečujte, jde to i bezplatně
Autor: BOHEMIA ENERGY

„Mě se revize netýká,“ říkají si možná majitelé kotlů nových či zánovních. Opak je ale pravdou! V případě, že by se vám kotel v záruční době porouchal a bylo potřeba jej reklamovat, bude se výrobce ptát, zda docházelo k pravidelné kontrole a servisu. Když ne, tak se šance na úspěšnou reklamaci sníží.  

A co vlastně říká zákon? Revize kotle povinná není, ale kontrola komína a kouřovodu – tedy tzv. spalinové cesty – už ano. U plynových kotlů ji musíte udělat jednou za rok, u kondenzačních kotlů nejméně jednou za dva roky.

Bohemia Energy svým zákazníkům ve vybraných produktových řadách teď ulehčí život. „Se službou SERVIS mají naši zákazníci kontrolu plynového kotle a spalinové cesty v ceně dodávky zemního plynu. U nás se nemusí o nic starat, termín pravidelné kontroly sami ohlídáme a vždy včas domluvíme,“ ujišťuje Libor Holub.

V případě poruchy navíc Bohemia Energy zajistí technika, který kotel opraví nebo vymění. Ve spolupráci s partnerskými organizacemi umí zařídit servis pro drtivou většinu značek kotlů.

O svůj plynový kotel pečujte, jde to i bezplatně
Autor: BOHEMIA ENERGYBOHEMIA ENERGY