Investoři chtěli především kvalitně bydlet. “Nebáli se i větších výdajů za lepší materiály či kusy nábytku. Důležité pro ně bylo, aby se dobře bydlelo hlavně dětem. Aby měly dostatek prostoru na hraní a blbnutí,” vysvětluje designérka Magdalena Ranková Lukasová z Ateliéru MGD.

Nejtěžší pro ni bylo začlenit do návrhu interiéru starší kusy nábytku, které si majitelé přáli zachovat. “Někdy se to prostě rozchází s novou koncepcí bytu, nicméně chápu, že je ten kousek třeba nějak spojen s rodinou nebo, že prostě jednoduše stál hodně peněz a investorům se nechce kupovat další. Mám ale pocit, že jsme se s tím nakonec docela dobře poprali.”

Velký byt pro mladou rodinu

Protože kanceláře byly vybudovány na místě původního bytu, mohla být dispozice v podstatě zachována. . Výrazné změny doznala pouze koupelna. Kromě ní se musel dozdít také jeden průchod mezi pokoji.

Z chodby vedou dveře do koupelny a kuchyně napravo, nalevo pak do pracovno-šatny, ložnice. Naproti jsou pak dveře do obývacího prostoru, která je spojena se zimní zahradou, kde vznikla jídelna a válecí koutek pro děti. Z obýváku se pak také dá jít do dětského pokoje.

Původní kancelářské prostory byly řešeny poměrně velkoryse. Materiály designérka volila citlivě s ohledem na atmosféru prostoru. “Jedná se o velký dům, s parketovou podlahou, vysokými stropy, krásnými bílými dveřmi... A protože investoři mají rádi přírodu, šli jsme cestou dřeva, cihliček, bílé barvy a přírodních tónů.”

Zachovat bylo možné parketové podlahy, dveře a okna i některé vestavěné prvky. Stará nefunkční kuchyně byla nahrazena novou, vyrobenou na míru v bílém provedení v kombinaci se dřevem. Ve stejném barevném schématu je koncipován i obývací prostor a jídelna umístěná v zimní zahradě. Velkorysá koupelna je obložena kamenem. Ložnice rodičů a pracovna jsou opět neutrální. Dětský pokoj je barevný, ale celkové pojetí interiéru nenarušuje.

Podívejte se do fotogalerie, jak celá rekonstrukce probíhala:

Fotogalerie
18 fotografií