Suroviny:
- 1 filet z kapra
- 1 vejce
- 1 malý šálek bramborového škrobu
- 1 větší cibule
- kmín, sůl, mletá paprika dle chuti
- 2 stroužky česneku
- 1 velký panák smetany
- 1 hrst nasekané petrželky
- troška oleje na smažení (lze péct i více dietně v troubě)
Dip:
- 1 zakysaná smetana light
- 1 snítka čerstvého kopru
- 1stroužek česneku
- trocha citronové šťávy
- 1 špetka soli
Postup:
Dip: Kopr omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Přidejte zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše důkladně rozmíchejte vidličkou a podle chuti osolte a opepřete.
1. Kapří filety nakrájejte skutečně ostrým nožem na proužky 2 až 3 milimetry silné. Pak je ještě rozsekejte nožem. Malé kostičky se tak rozdrtí na malé kousky a už je v karbanátcích vůbec neucítíte.2. Kapří drť promíchejte s vejcem, škrobovou moučkou, solí, kořením a drobně nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem a petrželkou.
3. Mokrýma rukama tvořte karbanátky. Poté pečte na pánvi s trochou oleje z obou stran dozlatova. Případně pečte na pečicím papíru biftečky 5 až 7 minut na 200 stupňů.
Zdroj: TV Prima