Suroviny:

  • 1 filet z kapra
  • 1 vejce
  • 1 malý šálek bramborového škrobu
  • 1 větší cibule
  • kmín, sůl, mletá paprika dle chuti
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velký panák smetany
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • troška oleje na smažení (lze péct i více dietně v troubě)

Autor: TV Prima

Dip:

  • 1 zakysaná smetana light
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • 1stroužek česneku
  • trocha citronové šťávy
  • 1 špetka soli

Postup:

Autor: TV Prima

Dip: Kopr omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Přidejte zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše důkladně rozmíchejte vidličkou a podle chuti osolte a opepřete.

Autor: TV Prima
1. Kapří filety nakrájejte skutečně ostrým nožem na proužky 2 až 3 milimetry silné. Pak je ještě rozsekejte nožem. Malé kostičky se tak rozdrtí na malé kousky a už je v karbanátcích vůbec neucítíte.

 

Autor: TV Prima
2. Kapří drť promíchejte s vejcem, škrobovou moučkou, solí, kořením a drobně nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem a petrželkou.

 

Autor: TV Prima
3. Mokrýma rukama tvořte karbanátky. Poté pečte na pánvi s trochou oleje z obou stran dozlatova. Případně pečte na pečicím papíru biftečky 5 až 7 minut na 200 stupňů.

 

Autor: TV Prima

Zdroj: TV Prima