Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

I váš bazén může být dokonale čistý. Ukážeme vám, jak na to

/
  • Video se připravuje ...
    14. května 2021 ● 11:00

    Bazénová sezona se blíží a čistota bazénu je prioritou. Co dělat, pokud jste ho zapomněli před dovolenou zakrýt a je plný listí a hmyzu nebo vám děti nosí na bosých mokrých nohou do bazénu nečistoty, které postupně zakrývají dno? Rychlým a efektivním pomocníkem je bazénový vysavač.

  • 1.

    Jak správně vybrat?

    Autor: archiv firem/aquamarinespa.cz

    Výběr vhodného vysavače je snadný. Odvíjí se od velikosti plochy, kterou budete vysavačem udržovat. Platí zde, že čím je jeho plocha větší, tím výkonnější by měl být. Chete si přeci bazén užívat a ne ho hodiny čistit.

  • 2.

    Písková filtrace pomůže

    Autor: archiv firem/mall.cz

    Nejčastější připojení vysavače se provádí přes bazénovou pískovou filtraci. Můžete k ní připojit jak ruční, tak poloautomatický vysavač. Před koupí zjistěte, jaký výkon filtrace má a zda bude schopná uvést vysavač plně do provozu. Účinnost takového vysavače vždy závisí na výkonu filtrace.

  • 3.

    Pro menší plochy

    Autor: archiv firem/Marimex

    Variantou pro menší plochy k čištění je vysavač, který se napojuje na vodovodní řad. Je určen zejména na hrubší nečistoty jako je listí a hmyz. Čistící účinek v tomto případě zabezpečuje proud vody ze zahradní hadice napojené na hubici vysavače a nečistoty zvířené podtlakem se usazují v nylonovém sáčku, který pak snadno vysypete.

  • 4.

    Čisto díky podtlaku

    Autor: archiv firem/Marimex

    Další možností je vysavač, který pracuje na principu podtlaku. Prstem utěsníte otvor na konci teleskopické tyče, vložíte vysavač do vody na místo, kde jsou nečistoty. Poté uvolníte otvor a nečistoty ze dna jsou vysáty do průhledného válce.

  • 5.

    Udělá práci za vás

    Autor: archiv firem/Marimex

    V případě některých bazénových vysavačů si u práce dokonce odpočinete. Automatické i poloautomatické vysavače totiž provedou čištění bazénového dna za vás. Automatické vysavače mají vlastní čerpadlo a pro svou funkci nepotřebují dokonce ani filtraci v bazénu. Nejsou náročné na obsluhu a některé z nich mimo dna zvládnou vyčistit i stěny. Díky mikročipu zmapují velikost bazénu a rozhodnou se pro vhodný systém čištění.

  • 6.

    Zlatá střední cesta

    Autor: archiv firem/Hornbach

    Poloautomatické vysavače se sice po dně bazénu pohybují sami, jejich pohyb je však pouze náhodný. Může se tedy stát, že některá místa vynechají. tyto místa pak musíte vysavačem vyčistit ručně. Jsou považovány za zlatou střední cestu, a to jak cenově, tak co se náročnosti práce týče.

     

  • 7.

    Manuální vysavače

    Autor: archiv firem/Hornbach

    Manuální vysavače fungují na podobném principu jako vysavače na vysávání koberců. Po spuštění se ručně posunují po dnu bazénu. Jsou vhodné pro menší bazény či vířivky. Jejich velkým plusem je to, že představují tu nejlevnější variantu.

  • 8.

    Tipy, jak udržet bazén čistý

    Autor: archiv firem/Marimex

    Čistý bazén  vám zajistí i další pomocníci jako síťky, přípravky proti tvorbě řas, nebo upravující pH vody. Nezapomínejte ani na pravidelný proplach písku z filtrace. K dezinfekci vody máte na výběr mezi chlorovými a bezchlorovými přípravky, které fungují na bázi aktivního kyslíku a jsou velmi šetrné k pokožce, navíc nemají typický chemický zápach.

     

     

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy