Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zkoušely jsme vychytávky do kuchyně. Které stojí za to si pořídit?

/
  • (iStock)
    11. května 2021 ● 06:00

    Trávily jsme teď hodně času doma, takže byla i příležitost trochu si některé věci zpříjemnit či zjednodušit. Vaření, odpočinek, starost o domácnost. Co jsme pro vás testovaly?

  • 1.

    Mikrovlnná trouba s grilem, Sencor SMW 4317SS

    Editorka Eva: Vařím rychle

     

    JAK SE MI TO LÍBILO: S partnerem se nemůžeme shodnout, on chce mikrovlnku, já troubu. Proto jsem ráda, že jsem mohla otestovat kombinaci mikrovlnky s grilem. Má celkem 9 programů, mně zatím nejvíc vyhovuje Combi 2, kdy z 50 % grilujete a z 50 % používáte mikrovlny.

     

    CO MĚ PŘEKVAPILO: Ničeho jsem se nebála a jako první jsem zkusila grilované kuřecí stehno. A opravdu mě čekala křupavá kůžička. Musím se ale stále učit a vychytat čas přípravy jídel.

     

    PLUSY: Doba přípravy je výrazně kratší než v klasické troubě.

     

    MINUSY: Celé kuře se na grilovací rošt nevejde, ale pro dva lidi zas tak často nepotřebuji péct velké kusy masa.

     

    CENA: 1699 Kč

     

  • 2.

    SodaStream Spirit Italian Spritz

    Redaktorka Blanka: Netahám lahve

     

    JAK SE MI TO LÍBILO: Musím přiznat, že jsem kolem této bublinkové sady hodně dlouho chodila. Ale během karantény, kdy jsem musela tahat minerálky do šestého patra bez výtahu, bylo rozhodnuto. A přiznávám, že nadšení bylo veliké. Žádné plasty navíc ani čekání, až otevřou obchod, žádné shánění a nošení, v klidu domova jen stačí natočit vodu do láhve, vložit do přístroje a pustit do ní bublinky. Já totiž vodu bez nich nedokážu moc pít. Nechutná mi a nejde do těla.

     

    CO MĚ PŘEKVAPILO: Že jsem to neudělala už dávno.

     

    PLUSY: Samé plusy.

     

    MINUSY: Že bombička avizuje asi 80 litrů vody a já ji mám do týdne vypotřebovanou, když pracuji z domova.

     

    CENA: 2199 Kč, balení obsahuje 2 láhve (0,6 l), bombičku a výrobník 

  • 3.

    Chytrý multifunkční hrnec Cook4me od Tefalu

    Redaktorka Jindra: Vše v jednom

     

    JAK SE MI TO LÍBILO: Když jsem hrnec poprvé zapnula, připadala jsem si tak trochu jako v kokpitu. Neustále na vás něco bliká a pípá. Návod je ale přehledný, hrnec má snadné ovládání díky displeji a dvěma tlačítkům. Vybíráte ze 150 zabudovaných receptů v češtině (polévky, hlavní jídlo, dezerty) nebo si můžete připravit recept vlastní. Hrnec má několik možností nastavení vaření (v páře, tlakové vaření, pomalé vaření, mírný var, opékání).

     

    CO MĚ PŘEKVAPILO: Nejvíce asi to, že připravené recepty od Tefalu si nemůžete dopředu přečíst třeba v přiložené tiskové kuchařce. Jsou jen zabudované v hrnci, který vás sice dobře navádí, ale předem nevíte, jaké suroviny si máte k receptu připravit.

     

    PLUSY: Vaření v hrnci je rychlé, pokrmy lze připravit zdravě. Jednotlivé komponenty můžete umýt v myčce. Hrnec se snadno složí.

     

    MINUSY: Hledala jsem recepty na internetu, abych si mohla předem připravit suroviny. Hledání je však velmi komplikované přes stránky 

     

    Cena: 7499 Kč

  • 4.

    Plnoautomatický kávovar Philips LatteGo

    Šéfredaktorka Majka: Super domácí kavárna

     

    JAK SE MI TO LÍBILO: Alespoň dvakrát týdně si musím dát dobrou kávu, a protože ji miluju s mlékem, jdu po cappuccinu nebo latte. To mi tak strašně chybělo, že jsem začala zvažovat kávovar. A tenhle je pro mě naprosto ideální. Dovezla jsem ho domů pozdě večer a okamžitě jsem ho šla sestavit. V jedenáct jsem zmáčkla jeden čudlík a užívala si své první lattéčko. Ta slast, ta jednoduchost, ten požitek. Jak jsem mohla žít tak dlouho bez kávovaru!

     

    CO MĚ PŘEKVAPILO: Jak velký rozdíl je mezi kávou, kterou vám přístroj čerstvě umele, uvaří a napění mléko, oproti variantě z kapsle.

     

    PLUSY: Obsluha a údržba kávovaru jsou tak jednoduché, že nám vařila kafíčko dvouletá vnučka. Káva nádherně voní po celém bytě a je fakt skvostná.

     

    MINUSY: Ano, jeden zásadní. Zvýšila jsem výrazně spotřebu kávy. Po čtrnácti dnech jsem si musela nastavit režim, jinak bych ji pila klidně pětkrát denně, a to nechci. Pro mě je totiž dobrá káva rituál.

     

    CENA: 12 999 Kč

     

     

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy