Aby byla hnízda využita, měla by v sobě mít vajíčka, jak je nazdobit?

Zdobení voskem 

Budete potřebovat: odmaštěná vyfouknutá vejce, voskovky, tužku, špendlík s kovovou hlavičkou, ubrousky a barevné tuše. Voskovky roztavte nad plamenem svíčky. Nanášejte vosk na vejce kovovou hlavičkou špendlíku zapíchnutého v tužce. Čím teplejší vosk je, tím snáz se s ním tvoří spojité čáry. Chladný vosk dělá tečky nebo přerušovanou čáru. Začněte jednoduchými motivy, než si osvojíte potřebný grif.

Výroba hnízda

Čerstvé vrbové pruty nebo březové větvičky poslouží jako základ. Věnec lze ozdobit kočičkami, mechem, lišejníkem, vajíčky a peříčky, stužkami nebo „hnízdečky“ ze suchých popínavých rostlin, například svlačců. Věnec se vám bude doslova měnit před očima, pokud ho doplníte napučenými větvičkami (ze zlatého deště, špendlíků nebo ovocných stromů) zasunutými v malých zkumavkách s vodou, které schováte do těla věnce. Hodit se vám budou nůžky, tenký vázací drát v nenápadné barvě a tavná pistole. Na podstavec z dřevěné kulatiny položte mech, chomáč suchého svlačce a peříčka. Vznikne hnízdečko, ve kterém krásně vyniknou minimalisticky zdobená vejce.

Fotogalerie
5 fotografií

Článek vyšel v časopise Blesk Bydlení. Najdete v něm spoustu skvělých rad i inspirací. S dubnovým číslem jako dárek navíc získáte krásné jarní samolepky. Nemůžete sehnat časopis v trafice? Kupte si ho na www.ikiosek.cz za stejnou cenu jako na stánku. Poštovné je ZDARMA!