Do bytu se herečka stěhovala poměrně divoce. Tehdy to byla novostavba – mělo to být hotové v červnu, ale byl říjen, listopad, a pořád nic. Michaela už byla rozvedená a neměla kde bydlet. „A tak jsem jako první z celého domu, na tajňačku, stěhovala nábytek, postele, kuchyň a montovala si garnýže.“

V obýváku máte krásně útulno. Co pro vás tvoří tento pocit?

Pro mě to útulno tvoří dřevo a objevila jsem, že velmi útulné jsou syrové cihly. Nemám ráda kov, je mi z něj zima, nezahřeje mě. Vzdálené mi jsou antizátěžové stěny, na kterých není nic, co by člověka rozptylovalo.

Tady je na zdech věcí k rozptylování opravdu dost...

Musela jsem "udat" zařízení z rodinného domu v Beskydech, který jsme prodali. Část věcí se dala na chalupu, část se rozdala, ale část se mi sem musela vejít. Takže ty hrnečky, broušené skleničky v podstatě nesnáším. A mám to tu. Dvě police (necelé), z čeho nikdo nikdy nejí, nepije. Když sem přijde moje dcera Terezka, která už bydlí jinde, tak říká: Maminko, jak v tomhle skladišti můžeš žít? Ale člověk si zvykne na všechno. Když totiž držím v ruce figurku, se kterou jsem si hrála, když mi bylo pět let, tak já ji prostě nemůžu vyhodit.

Je v bytě nějaká chyba, kterou se nepodařilo odstranit?

No jéje, hlavně v kuchyni! Třeba ze stavební firmy říkali: My jsme museli předělat vývod digestoře na druhou stranu. Ale ono to logisticky úplně zhroutilo všechno, co člověk chtěl. Nejsem blbá, abych vařila na jedné straně a měla koš na druhé straně kuchyně. A je tam!

 

Celý rozhovor s Míšou Dolinovou si můžete přečíst v aktuálním čísle Blesk Hobby. V lednovém čísle se například dozvíte, jak obnovit nábytek, jaké bydlení a styl se hodí k vašemu měsíčnímu znamení nebo jak se v zimě starat o čtyřnohé mazlíčky. Navíc zde najdete velký kalendář pro balkon či zahradu, který přijde vhod všem zapáleným zahradníkům. Časopis koupíte v každé trafice nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE

Autor: archiv