Podzimní dekorace si samozřejmě můžeme koupit, ale je hezké si je vyrobit. Zvládneme to, dnes si ukážeme dva tipy.

Podzimní srdce

Pokud se nám líbí jiná výzdoba, než je věnec, můžeme si vyrobit například srdce či vlastně jakýkoli námi  zvolený tvar. My jsme se drželi srdce. Základ  na dekoraci si můžeme koupit hotový v květinářství nebo zahradnictví nebo si ho  sami vyřízneme z polystyrénu.

Srdce pokryjeme mechem, který přilepíme. Pak si zvolíme, čím chceme plochu ozdobit. Použít můžeme barevné listy, květy, drobné plody a vše přilepíme.  Velmi snadno nám to půjde s tavnou lepicí pistolí.

 

Podzimní věnec

Slaměný základ na věnec budeme postupně zdobit. Můžeme použít například zelené větvičky různých jehličnanů, které na podzim zastřiháváme. Také je můžeme kombinovat s větvičkami, které jsou pokryté drobnými plody. A jsou s barevnými listy. Nezbytně budeme taktéž potřebovat vázací drát.

Postup je vždy totožný. Nejdříve korpus několikrát pevně obvážeme vázacím drátem a vytvoříme si očko, za které později věnec pověsíme. Potom na korpus přikládáme jednotlivé větvičky nebo listy, které vždy pevně obvážeme, než přidáme další.

My jsme použili pouze dubové listy, a to dobarvované. Buď si je koupíte už upravené, nebo si je sesbíráte v přírodě a barvou na rostliny ve spreji si je upravíte sami. Výhodou je, že dobarvované listy vám nešisují a nezešednou jako listy přírodní. Také díky velkému výběru odstínů barev na květiny můžete získat vskutku efektní, nevšední dekoraci. Dejte si pozor a při zakončování věnce nikdy neveďte vázací drát přes větvičku nebo list, ale pod nimi. Uděláte ho tak neviditelným.

TIP

Pokud jste na věnec použili pouze dobarvované listy, stačí ho ve chvíli, kdy ho budete měnit za adventní výzdobu, zabalit do papíru a uložit. Až ho za rok vytáhnete, bude jako nový a můžete ho opět použít.