Fotovoltaické tašky jsou podle odborníků materiálem budoucnosti, to ale není jediný typ solární střechy. Chcete sledovat výrobu elektřiny v reálném čase? Rádi využíváte obnovitelných zdrojů a toužíte po ekologičtějším způsobu života? Vsaďte na střechu s integrovanými solárními panely.

Systém Lindab SolarRoof – funkční a elegantní

Nový systém Lindab SolarRoof je výjimečný především díky solárním panelům integrovaným  již ve výrobě do moderní plechové krytiny Seamline nebo SRP CLick. Tento systém u nás nedávno představila společnost Lindab. Lindab pochází ze Švédska, kde je ekologické smýšlení a využívání zelené energie na velmi vyspělé úrovni. Prostřednictvím nabídky solární střechy Lindab Solar Roof se snaží posunout vnímání nutnosti využívat sluneční energie i u nás.

Tenkostěnné solární panely se do střešní krytiny integrují již během výroby. Pokud zákazník volí střechu v tmavších odstínech, např. velmi populární břidlicově šedou, jsou panely v podstatě neviditelné a střecha působí velmi esteticky. Kromě toho dlouho vydrží – jejich životnost velmi dlouhá, 25 let musí mít panel 80 % původní účinnosti.

Dalším velkou výhodou je, že skvěle fungují i při nízkém stupni osvětlení. Solární panely Lindab využívají technologii CIGS, pomocí které jsou panely efektivní i při zhoršených světelných podmínkách. Je to proto, že technologie umožňuje solárním článkům absorbovat širokou škálu světla proto i ve stínu nebo dešti vyprodukují určité množství elektřiny.

Jednoduchý skandinávský design, falcovaná střešní krytina nebo jí podobná krytina SRP Click, nejmodernější technologie a integrované solární panely – této kombinaci zkrátka nelze odolat, pokud uvažujete o pořízení solární střechy. Systém Lindab SolarRoof je nejen nadčasový, ale hlavně vám umožní získat částečnou energetickou nezávislost.

Autor: Lindab

Snadná montáž a neustálý přehled

Možná se to na první pohled nezdá, ale instalace systému Lindab SolarRoof je stejně jednoduchá jako instalace běžné krytiny. Montáž střechy s integrovanými panely realizují odborníci na střechy, zapojení panelů pak elektrikáři. Po zaškolení můžete začít vyrábět zelenou elektřinu.  

Díky mobilní aplikaci budete moci sledovat stav jednotlivých panelů i výrobu elektrické energie v reálném čase. Solární střecha Lindab SolarRoof je investicí, která se vyplatí. Navíc na ni můžete získat dotaci z programu Nová zelená úsporám.

Solární střecha s fotovoltaickými taškami

Kromě solárních střech od firmy Lindab, u nás můžete sehnat také solární střechy, tvořené solárními taškami. Monokrystalické solární panely, které jsou ve střešních taškách integrované, nijak nenaruší charakter vaší stavby. Jejich instalace je rovněž velmi jednoduchá.

Střešní systémy odborníci bez problému napojí na elektrickou síť a je možné díky němu dobíjet třeba i elektromobil.