S malým prostorem je potřeba jednat chytře a umět i s tím málem dobře pracovat. Málo místa v bytě si sice žádá kompromisy, ty ale nemusí být na úkor pohodlí. Někdy stačí vyměnit jen některé kusy nábytku za jiné, které se dají šikovně sklopit, zasunout či mají multifunkční využití, a hned máte o dost místa navíc. 

Pořiďte si sklápěcí nábytek. Klasická postel zabírá většinou dost místa, a tak je sklápěcí postel funkčním, ale zároveň esteticky hodnotným řešením. Plnohodnotně dokáže nahradit klasickou postele a navíc ušetří hodně místa ve vašem bytě. Pokud v ní přes den nepobýváte, prostě ji jednoduše a rychle sklopíte a prostor pod ní můžou využít třeba děti ke hraní.  Navíc se dnes vyrábí sklopné postele, které jsou zabudované do vestavné skříně přes celou stěnu, takže její vzhled nebude v celém interiéru působit vůbec rušivě. Navíc v sobě kromě lůžka může skrývat i úložné prostory, různé poličky, ale i noční stolky. Takže o nic důležitého nepřijdete.      Pokud doma nepotřebujete pracovat každý den, nezastavujte si místo klasickým psacím stolem, ale pořiďte si sklápěcí. Na trhu najdete například velké množtví komod a skříněk, u kterých stačí sklopit a zaklopit dvířka, a ty využít třeba jako stolek na notebook.

Při zařizování malého bytu se určitě také vyplatí vsadit na rozkládací a multifunkční kousky, které  lehce přemístíte a nebudou zabírat tolik místa. Nebo je také skvěle využijete pro mnoho účelů. Tak třeba multifunkční stolek, který vám poslouží jak u televize nebo při posezení s přáteli, tak i jako jídelní stůl, u kterého se pohodlně najíte. Skvělým tipem je také sedací souprava, která se rozloží během několika sekund na patrové lůžko. Vyřešíte tak na jednom prostoru jak příjemné posezení, tak i každodenní spaní. 

Jaký další nábytek a předměty oceníte v malém bytě? Podívejte se do naší fotogalerie:

Fotogalerie
21 fotografií