Před deseti lety jste si pořídila byt, který ale vypadal krapet jinak než teď.

Změnila jsem to tu komplet. Kromě základních dispozic tu nezůstal kámen na kameni. Všechno šlo pryč a všechno jsem udělala znovu.

Fotogalerie
31 fotografií

Designéři říkají, že si má člověk dobře rozmyslet, jak přestavbu udělá. Rozmýšlela jste?

Obývací pokoj jsem nerozmýšlela, tam jsem měla jasnou vizi a designérka mi udělala návrh s tapetami po celém obvodu, protože to jsem sice chtěla, ale neuměla jsem si to moc představit. Ale asi 3x jsem měnila vzhled chodby i ložnice a než jsem udělala kuchyni, tak mi to trvalo šest let.

A do té doby jste tam byla v provizoriu?

Starou linku jsem vyhodila udělala jsem šachovnicovou podlahu, protože to byl můj sen, to se mi vždycky líbilo v anglických filmech, jak to mají na těch zámcích. Ale jinak jsem tam měla jen myčku na nádobí, jedno plotýnkový vařič, lednici a židle se stolem. Chtěla jsem moderní bílou nebo černou linku, tehdy v lesku. Časem se mi to změnilo, narazila jsem na kuchyni, kterou jsem prostě musela mít. A není ani černá, ani čistě bílá, ani lesklá.

Kuchyňský lustr jste si vyrobila sama.

To je klacek z lesa, který jsem si natřela, na něj jsem dala žárovky na provazech a bylo to. Trvalo to chvilku, nestálo t skoro nic a je to efektní.

Autor: Tonda Tran

Když se podíváme do předsíně, tam jste se barevně vyřádila

Tam původně byla nějaká stropní vestavba, jako úložný prostor, ten jsem zrušila, nejdřív jsem to celé vymalovala na růžovo, i se stropem, to bylo jak v cukrárně, inu růžové období. Pak jsem to změnila na bílou barvu a našla jsem si někde úplně divnou, ale krásnou, tyrkysovou skříňku. A objevila jsem někde na obrázku zajímavý botník, který vypadal jako výstavka bot, tak jsem si ho nechala vyrobit. Botník jsem pak k té skříňce natírala také na tyrkysovou barvu.

Toaleta vypadá jak v rockovém klubu a koupelna dost podobně.

Mě se líbí černá, včetně stropu. Před těmi 10 lety začalo být trendy mít ty stěrky a betony, ale bylo těžké najít někoho, kdo to udělá a nebude to stát nesmysl. V koupelně jsem přidala růžovou, teď bych jí samozřejmě změnila na tyrkysovou, která je v předsíni, ale už se mi to nechce přemalovávat.

Topení je schované, obložené v černém lesku, není to nepraktické?

Je to hrozně nepraktické, ale mě to přišlo hezké. Než tu mít klasický parapet, tak tohle mi přijde lepší. A když mi to truhlář dělal, tak se úplně vyděsil toho přání černého lesku a nechal to nastříkat v autolakovně.

Autor: Tonda Tran

Něco se vám sem nevešlo?

Já sem přišla z garsonky, tenhle prostor 2+1 mi připadal obrovský, úplně jsem se tu ztrácela. Postupem času bych ale potřeboval ještě místnosti dvě. Nevím, kde se ty věci berou.

Máte tu všechno hotové, ale čeká vás stěhování k partnerovi.

Já už se tam stěhuju dva a půl roku, ale pořád nemám to odhodlání sbalit ty věci a udělat to.

Sdílí váš partner vaši vášeň pro lustry?

Bohužel ne, ale jeden se mi podařilo prosadit nad jídelní stůl. Třeba se mi povede někam umístit i další. Uvidíme…

Plánujete rekonstrukci domu nebo bytu? Vyzkoušejte náš Bazar Blesk a ušetříte!

Více o bydlení Lenky Špillarové se také dočtete v nejnovějším vydání časopisu Blesk Hobby, který vychází právě dnes. Zakoupíte ho v každé trafice, nebo z pohodlí vašeho domova v našem iKiosku. Poštovné je ZDARMA!