Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

7 zaručených tipů, které oživí dětský pokoj a udělají radost

/
  • Tapeta na zeď Luční kvítí, 789 Kč, pokojik.cz
    Tapeta na zeď Luční kvítí, 789 Kč, pokojik.cz (Mint Kitten)
    17. července 2022 ● 06:00

    Během prázdnin, kdy si potomci užívají na táborech, soustředěních nebo u prarodičů, mají rodiče ideální čas na vylepšení dětských pokojíčků. Máme pro vás tipy, jak toho dosáhnout jediným kouskem.

    I když zrovna není nic, co by v dětském pokoji kdovíjak chybělo, udělejte svým ratolestem radost a přichystejte jim překvapení. Máme pro vás tipy, jak jedním kouskem oživit pokoj či rovnou změnit celou jeho atmosféru. Některé dokonce zvládnete vyrobit i sami. 

     

    Ušijte dětem závěsné vlaječky:

    Video
    Video se připravuje ...

    Vytvořte se Školou šití dětem vlaječky do pokojíčku Věra Exnerová

  • 1.

    Nápaditá tapeta

    Autor: Mint Kitten

    S tapetou získá pokoj úplně jiný nádech. Spíše než otapetovat stěny tapetami s drobným dekorem zvolte výraznou velkoformátovou tapetu, kterou oživíte jednu stěnu. Bude s ní méně práce, přitom efekt bude pravděpodobně mnohem větší. Můžete také stěny oživit jednotlivými samolepkami na jedno společné téma.

     

    NÁŠ DIY TIP: Chopte se tužky, předkreslete si vzor (můžete si najít inspiraci třeba právě v nabídce dětských tapet) a následně se pusťte do práce s akrylovými barvami. Fantazii a kreativitě se meze nekladou!

  • 2.

    Vděčné závěsné křeslo

    Autor: Benlemi

    Tímto kouskem uděláte radost svým menším i větším potomkům a dokonce možná i sobě. Dřevěné a ratanové varianty nepatří k nejlevnějším, ale můžete sáhnout i po cenově výhodnější látkové variaci. 

     

    NÁŠ DIY TIP: Z pevnější bavlněné tkaniny nebo polyesterového plátna zvládne ušít závěsné křeslo sami. Vytvořte si obdélník s tunýlky po obou delších stranách. Provlékněte tunýlky provaz a křeslo zavěste. Nebo zvolte variantu z palet.

  • 3.

    Kusový koberec

    Autor: Bloomingville

    Koberec pokoj oživí a navíc zútulní. Umožní dětem hrát si nebo se jen tak válet po zemi. Pokud už dítě koberec má, zvažte, zda by nebylo vhodné vyměnit ho za kus, který lépe odpovídá jeho věku. Případně nahraďte dříve populární skandinávský styl výrobkem ve stylu boho.

     

    NÁŠ DIY TIP: Vyrobte vlastní kousek ze starých triček nebo ručníků. Nastříhejte si dlouhé úzké pruhy látky, spleťte je do pevných copů a ty přišijte k sobě. Případně je můžete stočit do spirály a vznikne kulatý recyklovaný kobereček.

  • 4.

    Úložné boxy

    Autor: Atmosphera

    Máte doma výtečníka, kterému se stále nedaří vštěpit smysl pro pořádek? Možná mu to půjde lépe s chytrými úložnými řešeními. Skvělé jsou třeba boxy na kolečkách, které je možné přesouvat dle potřeby, látkové vaky, které vmžiku schovají nejen špinavé prádlo, nebo třeba košíky, s nimiž se dá udržet perfektní pořádek v policích.

     

    NÁŠ DIY TIP: Sežente bedýnku, třeba od vína, nebo ji prostě kupte (např. Knagglig v IKEA), pořiďte si nábytková kolečka a přimontujte je ke dnu bedýnky. A pojízdný úložný box je na světě!

  • 5.

    Taburet nebo sedací vak

    Autor: Möbelix

    Taburety a stoličky jsou skvělým alternativním místem na posezení, navíc fungují i jako efektní interiérový prvek. Menší děti potěší taburety ve tvaru zvířátek, starším pořiďte dospělácké varianty (děvčatům sametové ve stylu glamour, chlapcům třeba kožený v industriálním stylu) nebo pohodlné sedací vaky.

     

    NÁŠ DIY TIP: Jestliže rádi háčkujete, najděte si na YouTube návod na háčkovaný taburet. Je jich tam hned několik. Můžete uháčkovat potah na již existující, nebo vytvořit úplně nový. Pro jeho naplnění můžete zužitkovat třeba starý, už nevyhovující textil.

  • 6.

    Makramé dekorace

    Autor: Etsy

    Jsou vděčné, protože je zvládnete vyrobit i sami doma. Do dětských pokojů se nejčastěji volí makramé lístky a peříčka nebo barevné duhy. Můžete ale klidně uvázat i klasickou nástěnnou dekoraci (např. na přírodní větvi), jen ji vyveďte ve veselých barvách. Pokojíček krásně rozzáří. Pokud si však na tento složitější kousek netroufnete, pusťte se smělo do peříčka. Je opravdu jednoduché, jak se můžete přesvědčit ve videu níže.

     

  • 7.

    Dětské týpí

    Autor: Svět pokojů

    Ty menší vás za něj budou opravdu milovat. Je to skvělé místo na dětské hry, večerní čtení pohádek, srkání horkého kakaa po dlouhé podzimní procházce nebo na schování s mrzutou náladou. V nabídce internetových obchodů najdete mnoho různých výrobků, ale pokud máte rádi výzvy, pusťte se do toho sami. Můžete tak konečně zužitkovat třeba staré tyče na závěsy.

     

    NÁŠ DIY TIP: Nechce se vám do výroby týpí? A vzpomínáte, jak jste si stany stavěli kdysi venku vy? No jasně! Natáhněte mezi dvěma místy zhruba ve výšce metru, metru dvacet silnější provaz nebo lanko, přehoďte přes něj různé deky nebo plédy a na zem pod tento provizorní stan umístěte koberečky nebo ještě lépe kožešiny. Nestojí skoro nic a až děti omrzí, jeho likvidace vás nebude mrzet.

     

    Sháníte vybavení do dětského pokoje za skvělé ceny? Vyzkoušejte náš Bazar Blesk.

     

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy