Marek Povolný je uznávaný architekt a interiérový designér. Je členem Architektonického studia GAMA v Praze. Jeho proměny patří mezi stylově jednoduché a čisté, i proto jsou velmi oblíbené. S některými účastníky pořadu navázal přátelský vztah a  radí jim při dalších snahách o zvelebení jejich domovů.

Na jakou proměnu vzpomínáte nejraději?

Asi nejvíc mi utkvěla proměna v Jihlavě pro Andreu Chaloupkovou, kde jsme to pojali velmi syrově až radikálně a majitelka byla nadšená.

Článek o této proměně najdete zde:

Jak jste se dostal k pořadu Jak se staví sen?

Náhodou se ke mně dostala informace, že se bude natáčet nová řada JSSS a dělají se castingy na architekty. Nikdy jsem neměl v úmyslu účastnit se nějakého TV pořadu, ale v ten moment jsem si řekl, že by to mohla být zajímavá zkušenost. Proto jsem tam zašel a byl vybrán.

Můžeme se těšit v nové sérii na nějakou vaší hodně náročnou proměnu?

V nové řadě jsme realizovali dva díly. Náročnější byl druhý díl v Jirkově. Obtížnější byl projekční přípravou, jelikož se delší dobu hledala správná dispoziční úprava, aby byla co nejpraktičtější. Těžší byla i realizace, protože se dělala i koupelna s WC a to vždy náročnost stoupá.

Stalo se někdy, že majitel nebyl z proměny nadšený?

Co si vzpomínám, tak se nám to naštěstí nestalo. Je to vždy balancování na tenkém ledě, jelikož majitele nemáme možnost detailně poznat a proto námi zvolený styl je vždy odhadem, co by se mohlo majiteli zamlouvat.

Co úrazy, vyhnuly se Vám?

Odřeniny a občas nějaká pořezaná ruka, ale vyloženě úraz se nestal.

Říká se, že kovářova kobyla chodí bosa. Jak je na tom Vaše bydlení? Navrhoval jste si ho sám?

Bydlím v bytě, který jsem nenavrhoval já. Tedy kromě volného nábytku. Budu jej ale v dohledné době rekonstruovat a návrh si samozřejmě vytvořím sám.

Jak si užíváte volný čas?

Rád sportuji – beach volejbal, tenis, snowboarding, poslouchám muziku a s rodinou vyrážíme na výlety.

Markovi děkujeme za rozhovor a těšíme se na jeho proměny v letošní jubilejní 20. sérii pořadu Jak se staví sen.

Video
Video se připravuje ...

Nové série pořadu Jak se staví sen je tu! Prima TV