Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jednoduché dekorace pro oslavy příchodu nového roku. Vyrobte si je sami!

/
  • Párty rakety z ruliček od toaletního papíru uvnitř skrývají překvapení.
    Párty rakety z ruliček od toaletního papíru uvnitř skrývají překvapení. (Edding)
    27. prosince 2022 ● 06:00

    Nic neudělá takovou radost jako vlastnoručně vyrobené dekorace. Oživte svou silvestrovskou párty nebo novoroční večírek neotřelými kousky, které přitom není vůbec těžké vyrobit. 

    Připravili jsme pro vás šest jednoduchých návodů na originální dekorace, s nimiž podtrhnete slavnostní výzdobu a ohromíte své hosty. Je libo novoroční věnec, raketa s překvapením nebo stylové podtácky? Pojďte se do toho s námi pustit!

  • 1.

    Třpytivá girlanda

    Autor: tesa

    Třpytivá girlanda se postará o slavnostní atmosféru za všech okolností.

     

    Budete potřebovat: třpytivý pevnější papír, zrcadlový pevnější papír, stříbrné stuhy (5 x 120 cm + 1 x 80 cm), kovovou stříbrnou tyčku (Ø 6 mm, délka 45 cm), děrovačku koleček (2 rozdílné velikosti), tyčku pro tvorbu záhybů, stropní háčky tesa Powerstrips, lepidlo v tyčince (např. tesa Easy Stick ecoLogo)

    Autor: tesa

    Pomocí děrovačky vyrobte ze stříbrného a zrcadlového papíru kolečka, na jednu girlandu 3 kolečka ve stejné velikosti.

     

    Náš tip: Kromě stříbrného papíru můžete použít i barevný lesklý, duhový apod. Nemáte-li děrovačku, kolečka jednoduše nakreslete a vystřihněte.

     

    Kolečka přeložte na polovinu, stříbrnou a zrcadlovou částí dovnitř. Na vnější část přeložených koleček naneste lepidlo. Slepte dohromady vždy jednu polovinu dvou koleček.

    Autor: tesa

    Umístěte stříbrnou stužku doprostřed koleček a přilepte poslední kolečko ke dvěma již slepeným. Hotovou girlandu zavěste do prostoru pomocí stropních háčků.

  • 2.

    Párty rakety

    Autor: Edding

    Vaši hosté budou nadšeni těmito dekoracemi (v angl. se jim říká crackers), v nichž se nachází překvapení. Jejich výroba je velmi snadná a můžete je naplnit, čím chcete: konfetami, ale i slanými krekry, bonbony či jinými dobrotami. Výhodou navíc je, že je vyrobíte z toho, co máte doma po ruce. Základem jsou prázdné skleněné lahve a ruličky od toaletního papíru. Lahve nastříkejte tmavou rychleschnoucí barvou ve spreji. Když barva zaschne, nakreslete na lahve stříbrným či zlatým permanentním popisovačem např. motiv hvězd.

    Autor: Edding

    Změřte si obvod i výšku ruličky a vystřihněte z tmavého papíru kartičku se stejnými rozměry. Použijte fixy s metalickým efektem a na kartičku namalujte kosmické motivy: vesmírné lodě, kosmonauty, komety apod. Na konec ruličky nalepte po obvodu papír (hedvábný, lesklý, krepový...). Na ruličku pak nalepte kartičku s motivem a nakonec nasaďte špičku, kterou bude tvořit kužel ze zlatého či stříbrného kartonu. Naplňte raketu obsahem, zavažte volný konec provázkem či stuhou a pomocí špejlí naaranžujte do lahví.

  • 3.

    Dekorace na stůl

    Autor: Søstrene Grene

    Oblíbené „crackers“ mohou mít i něžnější podobu. Využijete na ni třeba zbytky různých ozdobných papírů, ale také látek.

     

    Dekoraci v podobném duchu jako rakety z minulé kapitoly vyrobíte pomocí tohoto videonávodu od Søstrene Grene:

    Video
    Video se připravuje ...

    Dekorace na stůl - videonávod Søstrene Grene

  • 4.

    Trendy podtácky

    Autor: Staedtler/FIMO

    Tahle dekorace plní i praktickou funkci a navíc ji využijete také při jiných příležitostech. Základem je fimo hmota a tvar šestiúhelníku. Navrhněte si svůj vlastní jedinečný dekor, který bude ladit se stylem vaší tabule.

     

    Budete potřebovat: hmotu FIMO (na podtácky na snímku byla použita antracitová a růžová), metalickou potahovací fólii, nožík, štětec, event. speciální pomůcky pro zpracování FIMO hmoty (špachtli, lis, váleček)

    Autor: Staedtler/FIMO

    Z hmoty si vyválejte akrylovým válečkem plát cca 2 mm tenký. Přesnějších rozměrů dosáhnete použitím speciálního lisu na hmotu FIMO. Podle šablony vyřízněte z plátu hmoty základní tvar. Dle vybraného vzoru vyřežte také jednotlivé dílky, které budou tvořit finální vzhled. Jeden z dílků opatrně potáhněte metalickou fólií (pomožte si štětečkem). Složte vzor na základový šestiúhelník, překryjte podtácek pečicím papírem a přejeďte jemně několikrát válečkem, aby se hmota spojila. Nakonec dejte vytvrdnout na 30 min. do trouby předehřáté na 110 °C.

     

    Šablona:

    Autor: Staedtler/FIMO

     

    Náš tip: Použijte více barev a vytvořte si hmotu s mramorovým efektem. Získáte tak aktuálně velmi módní podtácky se vzhledem tohoto dekorativního kamene.

  • 5.

    Novoroční věnec

    Autor: Søstrene Grene

    Připravte se na oslavu nového roku a vytvořte si slavnostní novoroční věnec, který lze uložit a použít rok co rok. Základem je kruh z lepenky, můžete zužitkovat třeba krabici od zásilky vánočních dárků. Fantazii se meze nekladou, můžete na něj nalepit nejrůznější stuhy, papírové mašle, párty dekorace, drobné ozdůbky, vlaječky a mnoho dalšího.

     

    Inspirujte se videonávodem od Søstrene Grene:

    Video
    Video se připravuje ...

    Novoroční věnec - videonávod Søstrene Grene

  • 6.

    Přání s prskavkami

    Autor: tesa

    Tuto původně svatební dekoraci můžete v lehké obměně použít i pro silvestrovskou párty. Na koupenou či vlastnoručně vyrobenou kartičku s kapsou, do níž vložíte kapesníček (bude se hodit, pokud půjdete „prskat“ ven do chladné noci), přilepte svazek prskavek a ovažte je stužkou. Kartičku popište pomocí třpytivých fixů různými motivačními slogany a citáty nebo ji doplňte vlastním přáním.

    Autor: tesa

    Jedinečné dekorace na večírek nakupujte také na našem Bazaru Blesk za skvělé ceny!

     

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy