Úklid, odpočinek, zábava - dají se vůbec tato slova použít v jedné větě? Odpověď zní: samozřejmě ano. I když jde pro většinu z nás o nutné zlo, opak může být pravdou. Stačí se jen na úklid podívat jinou optikou. Je dokázané, že si při něm odpočineme, protože, ač tělo jede na plné obrátky například při utírání prachu, uklízení kuchyně nebo třídění věcí, hlava si odpočine. Ve prospěch likvidace nepořádku hraje i přímá úměra: čím déle neuklízíme, tím spíš se nám do úklidu nechce. Přitom už jeden takový splněný úklidový rest nám zvedne náladu z dobře odvedené práce, zavede do života trochu více pořádku a zároveň po celém dni zrelaxuje mysl. Pokud máte za sebou menší resty, neváhejte se s chutí opřít do větších výzev, s poslechem huby nebo audioknihy to půjde snáze.

Kuchyně jako středobod veškerého dění

Před Vánoci se zaměřte hlavně na kuchyň, která je srdcem domova. Připravte ji na pečení a slavnostní přípravy. Základem je kuchyňská linka a pečící trouba, kde se často usazují zbytky jídla. Účinným pomocníkem může být přípravek Larrin čistič kuchyně, který je určený na všechny omyvatelné plochy. Spolehlivě a rychle odstraňuje mastnotu a ostatní nečistoty. Zanechává na čištěném povrchu zářivý lesk a intenzivní svěží vůni, obsahuje totiž neutralizátor pachů.

Koupelna zářící novotou

Do koupelny míří jedny z prvních kroků návštěv, které k vám o vánočních svátcích zavítají. Zvláště teď, v době zvýšené hygieny. Soustřeďte se proto na místa, jež přirozeně poutají pozornost, jako jsou vápenaté a mýdlové usazeniny na vaně nebo sprchovém koutě či umyvadle. Pokud se jich těžko zbavujete, vsaďte na čistič domácnosti Larrin na rez a kámen s rozprašovačem, který jak už název napovídá, odstraňuje rez a vodní kámen. Použít ho můžete nejen na zařízení koupelen, ale i na příslušenství z nerezu a chromu. Těšit se můžete na vysoký lesk a účinnost.

Chcete se o čisticích prostředcích Larrin dozvědět více? Přečtěte si zkušenosti čtenářek magazínu mimibazar.cz, které přípravky otestovaly.

Autor: Druchema družstvo pro chemickou výrobu