Dům se může pochlubit prakticky nulovou uhlíkovou stopou. Ekologické prvky se v něm efektivně kombinují s moderním designem a vědomě vybranými místními materiály. Ty jsou buď přírodní, nebo recyklované nebo repasované.

Například pro cestičku vedoucí k domu byl použit beton z veřejného chodníku, který byl vykopán během výstavby.

Třípodlažní dům se rozprostírá na ploše 950 m2 a používá zvenčí dřevo a vlnitý plech zachráněné ze stodoly v údolí Willamette. Plech byl z části použit na oplocení a opláštění domu. 

Exteriér domu je navíc potažen bariérou proti povětrnostním vlivům Enviro-Dri.

Dřevo stodoly bylo použito k vybudování podhledů nad palubou. Střecha je pokrytá solárními panely, které přeměňují sluneční energii na použitelnou elektřinu, což kompenzuje spotřebu energie. 

Trojitá okna udržují dům v chladnějších měsících v teple, zatímco ventilátor s rekuperací tepla poskytuje domovu stálý čerstvý vzduch.

Fotogalerie
19 fotografií