Byt se nachází v secesní budově v barcelonské čtvrti Eixample a v současné době slouží jako prázdninový apartmán pro italskou rodinu. Proměnu na barevný relaxační příbytek se třemi ložnicemi a neporušenými historickými detaily navrhl ateliér CaSA Colombo a Serboli Architecture.

Budovy v této lokalitě mívají většinou na podlahách tradiční dlaždice a majitelé se k nim rozhodli vrátit. V praxi to znamenalo odstranit syntetické parketové podlahy a nahradit je šestihrannými dlaždicemi se vzorem v zábavných moderních barvách, které ladí s dekorem.  

Zachránit se podařilo některé z původních prvků. Konkrétně jde o původní okenní výzdobu a katalánské klenby, dříve skryté za falešným stropem.  Po rekonstrukci je opět vidět jejich původní terakotový povrch, typický pro období vzniku stavby. 

Celkově se barevná paleta pohybuje od bílé po měkké pastelové barvy, které dodávají bytu uvolňující atmosféru. Růžová na podlahách odpovídá růžovým stěnám kuchyně a chodby. Z chodby jsou přístupné dvě bílé ložnice s důrazem na stejnou růžovou linii. 

Na konci chodby, skrytá za obložením z borovicového dřeva, je hlavní koupelna. Vedle bílé barvy ji zdobí jasná sluneční žlutá.

Fotogalerie
22 fotografií