Světlý byt se nachází v pátém patře starší budovy a může se pochlubit příjemnou rozlohou 96 m2. Hlavní prostory, které představují eklektickou směs moderního nábytku, designových dekorací a zelených rostlin, obklopují malý centrální objem s hygienickým zázemím. Výsledkem je přitažlivý městský interiér s atmosférou, která zve ke snění a  relaxaci.

Obývacímu pokoji dominuje bílá knihovna s pohodlnou vintage pohovkou. Oživení do prostoru vnáší tapiserie inspirovaná přírodou Indie od Mahdavi, kterou doplňují stylové dekorace. Pomyslnou třešničkou je odvážný lustr Vertigo, který pro Petite Friture navrhla návrhářka Constance Guisset.

Působivé osvětlení naleznete i jinde v bytě. Za zmínku stojí třeba nástěnné lampy Dioscuri od Artemide, které jsou umístěny v hale nad dveřmi s bílými dlaždicemi od Mutiny. Kromě toho, že poskytují intimní osvětlení, také přidávají do centrálního prostoru originální prvek.

Barevné ladění interiéru se zaměřuje na světlé pastelové barvy, převládá bílá, smetanová, světle šedivá, starorůžová a šalvějově fialová.

Nejpůsobivější řešení najdete v prostoru kuchyně s jídelním koutem. Dlaždice za kuchyňským stolem totiž zdobí kresby od mexického umělce Guillerma Florese. Právě ony spolu s květinami v závěsech vnášejí do interiéru pocit tropické zahrady.

Fotogalerie
15 fotografií