Pár se  dvěma dětmi oslovil ateliér Ruud Visser Architecten s přáním, aby v zadní části domu z roku 1900 navrhli jednopatrové rozšíření. Když architekti poprvé zavítali na místo, uvědomili si, že v horním patře domu a v přízemí není dostatek prostoru. Navrhli tedy prodloužit obě podlaží o dva metry, což by umožnilo vytvořit dva průměrně velké dětské pokoje.

Mělo to ale háček. Pro danou oblast platí přísné stavební předpisy, které výrazné zvětšení nepovolují. Architekti spolu s investory proto napsali dopis starostovi a členům městské rady, získali povolení pro přístavbu domu vyšší než tři metry. Souhlas dostali. Představitelé města si totiž uvědomili, že se navrhované řešení hodí k domům v sousedství.

Místo spousty menších oken architekti vybrali jedno velké, které rozdělili do čtyř částí pomocí dřevěného rámu ve tvaru kříže. Zatímco nahoře vznikly dvě nové ložnice pro děti, rozšíření v přízemí vytvořilo cestu pro novou kuchyň s jídelnou. Skromná kuchyně je jednoduchá, efektivní a má dostatek úložného prostoru v komoře.

Fotogalerie
12 fotografií